Wpis z mikrobloga

będzie gorsze niż takie w których ich nie masz, NIE z własnej woli.

@Revvvvvvvvvvvvvvvv: Kto nie ma przyjaciół nie za własne woli? Serio, mamy internet, jesteśmy w stanie komunikować się z kimś z najdalszych zakątków świata i ktoś próbuje jeszcze mówić że brak przyjaciół to jest coś na co się kompletnie nie ma wpływu? Widzę że ładnie się wybielasz.
  • Odpowiedz
@Revvvvvvvvvvvvvvvv: Tyle że Ty mówisz o osobach w wieku szkolnym - wtedy ma się dużo znajomości. W wieku 25 lat gdzie już większość zakończy edukację to liczba znajomych z którymi masz jakiś kontakt ogranicza się do małej liczby max 10 osób i wtedy dwa razy w miesiącu się spotkać to już jest dużo. To tak nie wygląda jak Ty sobie wyobrażasz.
  • Odpowiedz
@Revvvvvvvvvvvvvvvv: xDDDD oceniać czyjeś szczęście na podstawie jednego zdjęcia xD Mój znajomy ma zajebisty film ze swojego wesela - taki że jakbyś nie znał bliżej sytuacji to byś uwierzył w eldorado :D Ale skończyło się na rozwodzie i walce o opiekę nad dzieckiem.

Naprawdę nie rozumiesz ze ludzie zawsze się porównują z innymi i uważają że są w gorszej sytuacji? Człowiek zawsze się skupia na tym czego nie ma i
  • Odpowiedz
@eldzej_10: ale tu nie chodzi o zdjecie pajacu tylko o podpis. Zdjęcie jest poglądowe

Naprawdę nie rozumiesz ze ludzie zawsze się porównują z innymi i uważają że są w gorszej sytuacji? Człowiek zawsze się skupia na tym czego nie ma i jest to predyspozycja zdobyta w toku ewolucji. Mózg pokazuje Ci czego nie masz żebyś do tego dążył.

I jak to odpowiada na moje pytanie wyzej?
  • Odpowiedz
@Revvvvvvvvvvvvvvvv: Posiadanie znajomych jest uzależnione od miejsca Twojego zamieszkania, możliwości zmiany (dlatego pytałem o mieszkanie bo ktoś z hipoteką nie wyprowadzi się raczej), No ja nie wiem czy chodzisz do szkoły czy pracujesz czy tam masz jakieś możliwości poznania osób dlatego się Ciebie pytam
  • Odpowiedz
@eldzej_10: no chodze, za rok mam mature. A że mieszkam na wsi to sie ludzie tutaj znaja od dzieciaka, jak bylem w 1 klasie to sie doslownie cala klasa ze soba znala i jak tu mozna znajomych znalezc? jak na wsi do 10 roku zycia nie bedziesz miec socjalnego kolka to koniec.

nie wiem czy na studia pojde
  • Odpowiedz
Nawet na jakiś czas bo taka wieś to Cie tylko zniszczy.

@eldzej_10: już zniszczyła. Do pracy jak pójde to kogo tam zapoznam poza 50 letnimi januszami? za granicą to już w ogóle. Studia ostatnia szansa, ale tam ludzie już mają 100x większe doświadczenia społeczne niż ja
  • Odpowiedz
@Revvvvvvvvvvvvvvvv: Januszex w tym kraju odpada. Za granicą spoko na jakiś czas bo możesz trochę zarobić. Co do studiów warto wybrać jakiś fajny perspektywiczny kierunek i nie ma co się przejmować że ktoś ma większe doświadczenie społeczne. Najlepiej jest wyjechać do jakiegoś miasta i zamieszkać w akademiku. Integracja murowana.
  • Odpowiedz