Wpis z mikrobloga

Słuchajcie nie wiem czy już #afera ale wszystko mocno śmierdzi. Zachęcam i zapraszam do nagłośnienia ( ͡° ʖ̯ ͡°)

https://www.wykop.pl/link/6653785/centralna-ewidencja-emerytalna-rzad-policzy-nam-prywatne-oszczednosci-emerytalne/

Centralna Ewidencja Emerytalna-rząd policzy nam prywatne oszczędności emerytalne

Po co państwo chce zliczać moje oszczędności emerytalne, skoro sam doskonale potrafię liczyć? Czy chodzi o to, żeby mnie zmobilizować do oszczędzania, czy też może… to pierwszy krok, żeby położyć rękę na prywatnych oszczędnościach?

Wołam potencjalnie zainteresowane osoby: #ike #ikze #emerytura #inwestycje #inwestowanie #gielda #gpw #bekazpisu #neuropa
  • 11
  • Odpowiedz
@Polska5Ever chodzi o to ze Ty oszczedzasz to znaczy ze masz. Tym co nie oszczedzali to trzeba dolozyc z Twoich. To sie nazywa solidarnosc spoleczna xD ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Polska5Ever:
Ja nie obawiam się, że kombinują żeby #!$%@?ć pieniądze.
Ale znając tych komuchów to moja hipoteza jest taka, że w przyszłości będzie coś w rodzaju emerytury obywatelskiej albo coś w stylu co @jestemtunew: mówi, że pan ma dużo na PPK/IKE to pan nie dostanie jakiś dopłat. Co będzie w ogóle #!$%@?, bo jeden oszczędza, żeby mieć a drugiemu się da, ale ten rząd już przyzwyczaił do tego typu rzeczy
  • Odpowiedz
Ale znając tych komuchów to moja hipoteza jest taka, że w przyszłości będzie coś w rodzaju emerytury obywatelskiej albo coś w stylu co @jestemtunew: mówi, że pan ma dużo na PPK/IKE to pan nie dostanie jakiś dopłat.

@Mysciak: Maksymalnie to drugie - np. wprowadzą przepis, że emerytura minimalna nie przysługuje, gdy ma się X na jakichś produktach w rodzaju ike/ikze/ppk.
  • Odpowiedz
@Filipterka25:
Co jest patologią, bo po co ja oszczędzam w takim razie.
W polszy to najlepiej pracować na czarno albo w ogóle nie pracować i nie płacić składek to wtedy nie masz żadnego dochodu, dostaniesz jakiś zasiłek z mopsu dla biedaków, jeszcze na jakieś inne programy pomocowe dla kredytobiorców czy inne #!$%@? muje się załapiesz. Żyć nie umierać
  • Odpowiedz