Pojechałem dziś do sklepu po olej do dyferencjału. Potrzebuje 1.1L i mówię do gościa że chyba będzie trzeba kupić 2L a ten do mnie że nie bo trzeba stary olej przecedzić i wlać 1L nowego i dolać 100ml starego i że tak się powinno robić. Mi się wydaje że p------i głupoty xd #motoryzacja #mechanikasamochodowa #mercedes #bmw
@mortasmortas no ja rozumiem że czasami producent mówi że olej np. w dyfrze jest dożywotni i wymiana tylko przy awarii, w MB z lat 90 to 6 lat lub 100 tyś km no ale mieszanie olejów...? Co jak co ale dyferencjał to jedna z najprecyzyjniejszych rzeczy w aucie.
@kumpek20 Są różni klienci, jedni patrzą na oszczędności ( takich jest większość ), inni na jakość i dbają o wszystko. Ten pan dopasował się do pierwszej grupy klientów, dyferencjał to nie jest jakiś element z kosmosu, gdyby być tak drobiazgowym to i tak cały olej z niego nie spłynie i chcąc pozbyć się wszystkiego musiałbyś go płukać, więc wlewając nowy olej w jakimś tam ułamku zmieszasz go ze starym. Te 100
@kumpek20: Koleś miał trochę racji, najgorsze w oleju przekładniowym są opiłki metalu, bo zdzierają koła zębate i niszczą łożyska, a sam olej nie zużywa się tak jak silnikowy. Niektóre skrzynie biegów czy dyferencjały nawet nie posiadają korka do spuszczania oleju, jedynie dekiel od dołu, specjalnie żeby odkręcić dekiel i wybrać wszystkie opiłki. Przez korek wszystkie opiłki nie wypłyną.
@kumpek20: jak wymieniasz olej silnikowy to też całego nie spuszczasz tylko trochę go zostaje. Jak zostawisz te 100 ml starego nic się nie stanie, dyfer to nie silnik który ma w środku również spaliny czy parę wodną.
@kumpek20: nie wszystko zleci jak odkręcisz spust. Film smarny zatrzyma olej na częściach mechanicznych podejrzewam , że nawet litra nie wlejesz. Na pusty pewnie 1.1 da rade wlać. Przy spuszczeniu i napełnieniu już nie.
Potrzebuje 1.1L i mówię do gościa że chyba będzie trzeba kupić 2L a ten do mnie że nie bo trzeba stary olej przecedzić i wlać 1L nowego i dolać 100ml starego i że tak się powinno robić.
Mi się wydaje że p------i głupoty xd
#motoryzacja #mechanikasamochodowa #mercedes #bmw
Komentarz usunięty przez autora
Niektóre skrzynie biegów czy dyferencjały nawet nie posiadają korka do spuszczania oleju, jedynie dekiel od dołu, specjalnie żeby odkręcić dekiel i wybrać wszystkie opiłki. Przez korek wszystkie opiłki nie wypłyną.