Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do Was bo nie wiem czy przesadzam czy faktycznie tu jest problem. Co sądzicie o wyjeździe na wakacje waszej dziewczyny z siostrą za granicę?
Ostatnio coś moja wspominała że już przed tym jak się poznaliśmy umawiała się ze starszą siostrą że gdzieś pojadą ale to było lata temu, przed poznaniem mnie. No i teraz z nią coś gadała żeby zorganizować wyjazd za granicę do jakiegoś państwa wakacyjnego (Włochy,
Pytanie do Was bo nie wiem czy przesadzam czy faktycznie tu jest problem. Co sądzicie o wyjeździe na wakacje waszej dziewczyny z siostrą za granicę?
Ostatnio coś moja wspominała że już przed tym jak się poznaliśmy umawiała się ze starszą siostrą że gdzieś pojadą ale to było lata temu, przed poznaniem mnie. No i teraz z nią coś gadała żeby zorganizować wyjazd za granicę do jakiegoś państwa wakacyjnego (Włochy,
#heheszki #humorobrazkowy #pasjonaciubogiegozartu #nbp #kredythipoteczny #gospodarka #ekonomia #matura
Komentarz usunięty przez autora
@SmakoszKotow: przecież to jest w liceum. Trzeba było nie wagarować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masz ratę 1700 zł i kredyt na 400 000 zł przy 2%
5% więcej od 400 000 zł to 20 000 zł.
Oprocentowanie liczone jest w skali roku od całości kapitału który Ci pozostal do spłaty.
20 000 zł/12 miesięcy to około 1670 zł.
Im większy kredyt tym większa kwota ale to już logiczne. Bardzo łatwo się to liczy nawet w głowie.
No tak ale bardzo prosto liczy się sam wzrost odsetek jeżeli znasz kapitał oraz % zmiany odstek.
@Herubin: nic się nie składa w kredycie hipotecznym na 30 lat? XD
To jakim cudem na początku kredytu spłaca się w większości ratę odsetkową?
W kredycie hipotecznym jak najbardziej też jest procent składany, tylko ukryty.
System pruski nie potrzebuje jednostek wybitnych. On potrzebuje wyrobników do roboty, co się nie będą wychylać. Rozwijać się w sumie też nawet nie muszą.
A już w ogóle poświęcać w szkole czas na jakieś zagadnienia
%p- procent od kapitału co miesiąc (roczny przez 12)
P0 - kapitał początkowy
Pk- kapitał pozostały po k spłatach
Pn- kapitał końcowy więc równy 0
n- liczba rat
M- rata stała do spłaty co