Aktywne Wpisy
biaukowe +86
we wszechświecie jest od 200 miliardów do 2 bilionów galaktyk, nie ma #!$%@? że nigdzie tam nie istnieje żadna inna cywilizacja
staryalkus +175
wiecie że od sylwestra nie wypiłem ani grama alkoholu? I w sumie to jest git. Mózg jakoś tak lepiej pracuje
Jest praca! Intratne stanowisko kosztorysanta za 3200 brutto!
@Kexu: 10k to może na jakiejś większej budowie jako dozór xD. Chłopie u mnie projektanci (nie asystenci) jak byłem na praktykach w dużej firmie
@gorylwemgle: Bo cymbały dają się robić w #!$%@?, w firmie produkcyjnej w której jakiś czas robiłem kilka lat temu najmniej dało się dostać 2800 netto (wliczam WSZYSTKIE stanowiska), a brali praktycznie ludzi z ulicy nawet bez doświadczenia, ktoś kto jakieś miał z palcem w tyłku dostawał 3200-3600 netto, na bardziej wymagające stanowiska już 4000+
@markhausen
@Markowsky95
A moim zdaniem jest to praca Dobra do nauki lub na studiach. W tej chwili osobiście studiuję i osobiście bym coś takiego wziął. Dlaczego? Nie dla samej kasy ale dla przyuczenia. Samemu nie wysiedzę nawet te 2 godziny ucząc się samemu w domu a tutaj masz te 30 godzin tygodniowo nauki. Posiedzieć tam 3 miesiące. Potem negocjować coś lepszego. Jeżeli nie dadzą to siemano, ale dzięki temu trochę więcej
U tego lokalnego Janusza pracowało dużo osób, które znam i każą z nich zarabiała grosze, a na moje pytanie "czemu nie pójdziesz po podwyżkę lub nie zmienisz pracy?" Każdy odpowiadał, że "praca może stresująca, każdy go denerwuje, mało się zarabia, ALE chcoiaz płacą, a tak to trzeba by było dłużej dojeżdżać" XD
Komentarz usunięty przez autora
Zgadzam się - budownictwo to #!$%@? branża. Ale to co piszesz to wylewanie żali. Miałem podobną opinię jak ty zaczynając pracę w biurze projektowym. Niestety prawda jest taka, że poziom projektów w Polsce jest bardzo słaby; przewymiarowane konstrukcje, wysokie wskaźniki zbrojenia. I ta dziura w słupie o której mówisz nie spowoduje że budynek się zawali, chyba że projektujesz na 150% wytężenia... Jedyne co się może naprawdę wydarzyć to zarysowanie elementu. Jeżeli
Chodzi o to ze dajesz ogloszenie ze potrzebujesz Nepalczyka za 2500 oczywiscie zaden nie zglosi isę a jak nie znajdziesz to urzad pracy pomaga ci zatrudnic za 2400 ruskiego orka z niewoli ukrainskiej ktory godzi się bo ma do wyboru albo prace w januszecie albo smierc.
A i to co w polskim budo lubię najbardziej - nie wiem ale się wypowiem - dziura w słupie nie była na środku ( ͡° ͜ʖ ͡°) wycięli pręty podłużne