Wpis z mikrobloga

kompletnie nie rozumiem jak to działa bo gotuję go tyle samo czasu, tego samego producenta i na tej samej wielkości "ogniu" ( ͡º ͜ʖ͡º)


@Zjem_Ci_nos: gotujący makaron sprawdza się samemu co jakiś czas, sugerowanie się tym co podaje producent na opakowaniu, jest w większości przypadków do d--y. To tak samo jak ze wstawianiem dania do piekarnika, w przepisie masz 40min, a niektórym po 30 już
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Zjem_Ci_nos: obiad można często zrobić na dwa dni, zupę tak samo. Rozkładając to w czasie w jeden dzień robisz zupę, w drugi drugie danie i w ten o to sposób co dzień jesz dwu daniowy obiad mimo, że dziennie robisz tylko jedno danie
  • Odpowiedz
Zmieniając niewiele mamy same dobre gotowe produkty, na ktorych bazuje od 6-7 lat


@Tigermass: Szczerze współczuję, aż mi się pojawiły flashbacki z najgorszych chudych czasów, gdy człowiek jadł takie g---o, bo nie było go stać na nic lepszego. Przecież dobre jedzenie to ogromna przyjemność. Codzienne napychanie się kawałkiem upieczonego placka, "no bo makro się zgadza" to zwykła wegetacja.
I tak przez 6 - 7 lat ( _)
  • Odpowiedz
@Elaviart: mógłbym zrobić taką pizze sam poświęcając 10x wiecej czasu i 2x tyle hajsu ile kosztuje i co miałbym tam poprawić? Tam nie ma nic więcej niż zwykle składniki, które znajdziesz w kuchni. Mąka, kurczak, papryka, cebula, ser. Ja współczuję nieświadomym ludziom, którzy bez podstaw nazywaja spoko żarcie gownem. Najgorszej być w życiu ignorantem ¯\_(ツ)_/¯
Jeżeli byłoby tak niezdrowe to po 7 latach wyszłyby pierwsze objaw w wynikach lekarskich, a
  • Odpowiedz
@Tigermass: Ale mi nie chodzi o żadne zdrowie, tylko o w----------e w kółko tego samego, bardzo mocno średniego żarcia. Powiesiłbym się po miesiącu takiej parszywej egzystencji.
  • Odpowiedz
@Elaviart: mi tam smakuje i nie czuje nudy. Jak napisalem wyzej jest to tylko baza. Tak samo jak w polsce prawie cale zycie je sie ziemniaki. Tylko raz sa to ziemniaki ze schabowym, kolejnego dnia z jajkiem, z gzikiem czy jakas karkówką. Tak samo ja wcinam piccke z rukolą, kolejnego dnia z twarogiem, a jeszcze innego z serkiem wiejskim lub jajecznicą.
  • Odpowiedz
@Tigermass: Tyle, że nawet zwykłe ziemniaki można zrobić na milion sposobów. Zwyczajnie smażone w głębokim tłuszczu mogą się różnić w zależności od odmiany, wykorzystanego tłuszczu czy nawet sposobu krojenia. Albo weźmy tylko pieczone - mogą być w mundurkach, bez mundurków, wcześniej podgotowane, pokrojone w talarki, ćwiartki, frytki, i tak dalej. A to przecież tylko dodatek, o mięsach nawet nie zacznę, bo bym pisał do wieczora.
Jak wspominałem, ograniczanie swojego żywienia
  • Odpowiedz
@Tigermass: wszystko co piszesz to się zgadza, z jednego powodu. W zyciu nie miałeś w gębie dobrego jedzenia.

to tak gdyby ktoś jezdzacy starym oplem astra p-------l po co przeplacac na nowego mercedesa s klasy, skoro ten dojedzie do celu, jak i drugi xd

ogolnie malo ludzi w Polsce, je dobrze i zdrowo. Kosztuje to czas lub/i duze pieniadze
  • Odpowiedz
@21egoczwartego: tutaj sie mylisz ¯\_(ツ)_/¯ sporo w zyciu spróbowałem i w polsce i za granica, bo jestem fanem probowania. Za kazdym razem jak gdzies jade to próbuje regionalnych przysmakow, jak widze nowy smak jakiegos piwa to zaraz kupuje, gdy ktos podsunie mi pomysl z nietypowym połączeniem skadnikow to tez zaraz to robie.
Jak pisalem wczesniej, opieram swoje nawyki zywieniowe tak, bo jest latwo, tanio, zdrowo.
  • Odpowiedz