Wpis z mikrobloga

No tak, ale moim zdaniem zdecydowanie bardziej radykalizują się postępowcy, konserwy po prostu stoją przy swoim i do pewnego czasu nawet się delikatnie liberalizowali mam wrażenie.

@Naczelny_Cenzopapista: no racja to przecież postępowcy próbowali dokonać zamachu stanu na Kapitolu
  • Odpowiedz
Ja to juz w ogóle nie wiem kim jestem. Niby liberalna, niech każdy sobie robi co chce i żyje jak chce, ale jak patrzę na to co lewica o--------a z tym wymuszaniem i narzucaniem wolności wszędzie to mi słabo.

@dobrzecisiewydaje: jak durni konserwatyści narzucali nam swoją głupotę i magiczne sztuczki to było fajnie, co? Teraz mamy największy rozwój nauki i wymiany informacji, i widać jak na dłoni, jakimi debilami są
  • Odpowiedz
@Naczelny_Cenzopapista:

To, że ktoś stoi przy swoim nie oznacza, że się nie radykalizuje. Konserwatywne stanie przy swoim staje się radykalne w miarę upływu czasu - np. gdybyś lekko ponad 100 lat temu był przeciwnikiem praw wyborczych dla kobiet, to byłyby to "normalne, zdrowe poglądy" jak na tamte czasy, z kolei teraz taki pogląd uznalibyśmy za radykalny. Podobnie jest z rasizmem, prawem pracy, LGBT, poglądem na religie itp.

Zarówno postępowość jak
  • Odpowiedz
moim zdaniem zdecydowanie bardziej radykalizują się postępowcy

@Naczelny_Cenzopapista: jakoś 10 lat temu był i handel w niedzielę i aborcja uszkodzonych płodów i konserwy nawet nie wiedziały, że ma im to przeszkadzać
  • Odpowiedz
@zaxcer: lewica lubi walczyć z problemami. Problem w tym, że nie rozwiązała poprzednich, a weszła w sprawy światopoglądowe. I czemu lewica w USA nie zajmuje się problemami zarobków i spraw socjalnych, tylko LGBT i woke culture? To tak, jakby byli zależni od kogoś, by zostawić ekonomię w spokoju.
  • Odpowiedz