Wpis z mikrobloga

Pytanie do inwestorów, z tych profesjonalnych. Spółka z potencjałem, perła, gry robi. Przeceniona, ale nieznacznie. Zapowiedziane gry na niedaleką przyszłość. Zyski na horyzoncie. Niezadłużona. Głównie grę kupują Amerikano, a więc dolce,mmm dolce. Stąd pytanie.
#gielda

Powinno to to dać zarobić w niedalekiej przyłości?

• Pewka 19.4% (6)
  • Jak się ino wojowanie skończy, perła założy koronę 12.9% (4)
  • na polskiej giełdzie toto? To nie. Nie tędy droga. 38.7% (12)
  • To trzeba na spokojnie 29.0% (9)

Oddanych głosów: 31

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zapowiedzi zapowiedziami. Zobacz jak zapowiedzi przed Cyberpunkiem wyglądały i ile razy premiera była przekładana, no i stan finalnego produktu. Poza tym w otoczeniu inflacyjnym ludzie zaciskają pasa a gra to nie produkt pierwszej potrzeby, rentowności obligacji rośnie i w tej chwili to tam płynie kasa z rynku
  • Odpowiedz
@johnsonowicz: Mmmmmm ale super. Kolejny krzak, który zajmuje się produkcją screenshotów do wishlisty Steama. 17 milionów za firmę, która składa się z 4 pracowników, 4 biurek i 4 komputerów. No ale w końcu "kiedyś coś może wypuszczą" więc przyszłość jest świetlana xD Zastanów się czy zapłaciłbyś 17 milionów za nazwę i 4 programistów, którym i tak trzeba płacić. To jest właśnie ta inwestycja.
  • Odpowiedz
@phiq: Nie mam doświadczenia, jeżeli chodzi o spółki gejmingowe. Możesz mieć rację z tymi screenshotami - w końcu NC, ale aż na taką firmę uduś nie wyglądają. W zeszłym roku mieli 10 pracowników, drugie 10 pracujących zewnętrznie i mieli w planie powiększyć zespół. Pierwszą większą grę zrobili, więc już mają narzędzia na kolejne. Zamierzają wydawać przynajmniej jedną grę rocznie. Z tego, co widzę, nie będą robić tylko symulatorów.
  • Odpowiedz
@johnsonowicz: w spółki tego sektora warto, nie wiem czy akurat w tą konkretnie. Spółka młoda, na tv bierze wykres z niemieckiej gieldy i średni wolumen to kilka akcji dziennie. Gra Alaska gold fever może być ciekawa ale to za wcześnie żeby cokolwiek moc powiedzieć. Przy takim wolumenie sam bym nie wszedł. Ktoś sprzeda 1000 akcji i kurs zanurkuje. To jest notowane na NC? Jeżeli wierzysz w tą firmę, masz jakieś
  • Odpowiedz