Aktywne Wpisy

Czy ja jestem jakiś nienormalny czy co ale co ludziom przeszkadzają fotoradary albo odcinkowe pomiary prędkości? Może wystarczy jechać zgodnie z przepisami? A najbardziej śmieszą mnie komentarze typu "rząd łupi kierowców" - no to jak ktoś będzie jechać zgodnie z ograniczeniem to mu chyba nic extra nie doliczy? xD
Ja się nauczyłem jeździć zgodnie z przepisami w UK, gdzie każde przekroczenie prędkości i mandat, chociażby najniższy to kosmiczna zwyżka przy kolejnym ubezpieczeniu
Ja się nauczyłem jeździć zgodnie z przepisami w UK, gdzie każde przekroczenie prędkości i mandat, chociażby najniższy to kosmiczna zwyżka przy kolejnym ubezpieczeniu

annlupin +26
siedze se jusz może film obejrze nie wiem a co uwas
źródło: annlupin098734
Pobierz

Spotkałem się z dużą ilością opinii (w tym Erica Raymonda) że nawet jak ani razu go nie użyjesz, to warto się go nauczyć do bycia lepszym programistą.
Macie o nim jakieś zdanie? Macie jakieś fajne źródła do nauki?
Najbardziej przyjemnie mi się w nim pracuje, no i jest dosyć praktyczny, ale jeśli byś chciał jakiegoś lispa w pracy użyć to widzę małe szanse.
Czy lepszym programistą to trudno stwierdzić. Każdy coś innego wyciągnie. Na studiach miałem poświęcony cały przedmiot na języki funkcyjne i głównym językiem był Clojure. 80% była zagubiona i mówiła, że dziadowski przedmiot. Ja zostałem oczarowany lispami i wyniosłem dużo z wykładów i ćwiczeń.
Lispy produkcyjnie są używane i się z nimi spotkasz. Na przykład popularne grammarly