Wpis z mikrobloga

chociażby najprostsze wychowanie facet musi być męski twardy jak skała a kobieta miła skromna posłuszna itp.

@Krupcio18: Tak z ciekawości, faktycznie to obserwujesz/obserwowałeś podczas swojego dorastania? Będzie trochę anegdotycznie, ale nie przypominam sobie żadnej sytuacji w moim życiu, gdy moi rodzice czy rodzice moich kolegów argumentowali coś w stylu "facet to ma być facet". Osobiście uważam, że to jest pewna klisza, pewnie zachodnia, ja raczej bym się zastanawiał nad innym
  • Odpowiedz
@stray_dog a to jest zaiwly temat cały czas się debatuje czy s-x wiek is work dla mnie nie bo to jednak uprzedmiotowienie. Ale jeśli kobieta np wybiera taka drogę to jej wola, problem jest gdy ktoś zmusza do tego, lub w sferze publicznej seksualizjue kobiety co jest złe
  • Odpowiedz
@Kamilo67: Nie ma co gadać ze zjebem z anime w avatarze. Wklejają jakaś listę przywilejów mówiąca że „mężczyzna ma przywilej do gwałcenia” XD nie dyskutuj z tym, szkoda czasu, tylko idź sobie zgwałcić kogoś bez konsekwencji jako facet, przecież to takie proste XD
  • Odpowiedz
@Krupcio18: OK, czyli mamy pewnie inne doświadczenia, ale są gdzieś jakieś badania na ten temat? Bo zazwyczaj spotykam się z tym, że takie "patriarchalne" wychowanie jest brane za aksjomat, ale np. ja wcale nie pochodzę z jakiejś liberalnej okolicy, raczej z dzielnicy biedy.
  • Odpowiedz
@nightmaar dokładnie ci nie podam teraz bo jestem na miescie ale w tych ksiazkach powinno być plus poelcam konta na insta ,,jak wychować dziewczynki,, czy poszukać w necie też powinno się gdzie szybko znalwac. Ja ten temat mailem na studiach opracowywany.
  • Odpowiedz
Jak ta Ukrainka, która obcięła włosy i cycuchy, i zaczęła chodzić w spodniach, a w dniu wybuchu wojny przypomniała sobie, że chyba jednak jest dziewczynką

@Alky: bo płci sobie nie wybieramy tylko się z nią rodzimy a to co robimy ze swoim ciałem to jest nasza decyzja, wszystko się zgadza.
  • Odpowiedz