siema, mam pojedyncze instancje postgresql, oraz postgresql-edb, które bym chciał co jakiś czas synchronizować z kolejnymi (nowymi) instancjami posgresa (nie sklastrowane instancje). Czy kojarzycie jakieś rozwiązanie które sprawdzi mi poprawność synchronizacji tych danych? Szukam i widzę jakieś pgchecksum, ale z tego co widzę to narzędzie odnosi się do sprawdzania poprawności replikacji w sklastrowanych instancjach. Bazy dumpuje pgdumpem i przywracam psqlem :) #devops #bazydanych #postgresql #linux
#rozdajo69 zł na żarcie 🍟🍔🍕 A dokładniej - do wygrania jedna karta podarunkowa o wartości 69 zł do Pyszne albo Uber Eats. Zwycięzca sam wybiera, czym się utuczy.
Shock.Deals - telegramowy kanał z promocjami, okazjami i błędami cenowymi
mam pojedyncze instancje postgresql, oraz postgresql-edb, które bym chciał co jakiś czas synchronizować z kolejnymi (nowymi) instancjami posgresa (nie sklastrowane instancje). Czy kojarzycie jakieś rozwiązanie które sprawdzi mi poprawność synchronizacji tych danych? Szukam i widzę jakieś pgchecksum, ale z tego co widzę to narzędzie odnosi się do sprawdzania poprawności replikacji w sklastrowanych instancjach.
Bazy dumpuje pgdumpem i przywracam psqlem :)
#devops #bazydanych #postgresql #linux
@TMBRK: dlaczego?