Wpis z mikrobloga

#laptopy #komputery

Może ktoś jest w stanie doradzić wybór lapka do 3000-3200zł(max). Interesuje mnie 17,3 cala, matowa matryca, fullhd, 8gb ramu, cpu i gpu najlepsze jakie się da w tej cenie. Zastosowanie: trochę autocada, visuala, mathcada etc., jakieś gry, multimedia. Myślę o http://www.x-kom.pl/p/157450-notebook-laptop-17-3-msi-ge70-2oc-i5-4200m-8gb-750-gt750-fhd.html , czy znajdzie się może coś lepszego w tej cenie ?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Infantor: Wybieraj coś ze stajni Lenovo lub Dell'a. Kupując laptopa opierając się na opiniach wielu wielu portali i ludzi doszedłem do wniosku, że to dwie najbardziej zaufane i solidne marki (również w wykonaniu) - kupiłem Lenovo Z580, śmiga od roku i jestem bardzo zadowolony (i5, 8GB, 1T + SSD, GT 630M)
  • Odpowiedz
@kaskaderMike: Powiedziałem przedewszystkim bo o to najciężej ale nie zapominając o reszcie przeze mnie wymienionych rzeczy,a w tym przypadku który podałeś zamiast FullHD jest żałosne 1366x768 px.
  • Odpowiedz
@Infantor: Poczytaj opinie, gówniane wykonanie wychodzi na wierzch po kilku miesiącach użytkowania. Począwszy od wypadających klawiszy z klawiatury po źle przymocowane elementy chłodzenia, przez co dosłownie komputer pali Cię w dłonie.
  • Odpowiedz
@kaskaderMike: Niczego takiego nigdzie nie znalazłem, to już nie jest to co poprzednie msi, całość obudowy jest aluminiowa a wykonanie jest dużo lepsze od poprzednich. Miałeś go że tak uważasz czy wyciągasz jakieś bzdurne argumenty, jakie źle przymocowane elementy chłodzenia masz na myśli ? Czy może jesteś jakimś fanboyem lenovo czy della...
  • Odpowiedz
@Infantor: Nie, jestem potwornym perfekcjonistą i muszę mieć pewność, że rzeczy które sobie kupuję są najlepszej jakości w danym przedziale cenowym, dlatego uwierz, że wybierając laptopa dla siebie spędziłem bite 2 tygodnie z nosem w forach czytając opinie najróżniejszych firm produkujących laptopy. Brałem pod uwagę opinie użytkowników, opinie pism komputerowych i samych producentów (również swoich znajomych).

Miałem przygodę z MSI ze 4 lata temu, że obudowa parzyła w ręce, moi
  • Odpowiedz