Wpis z mikrobloga

Niby jedzenie szybciej niż z piekarnika, mniej mycia, jedzonko bardziej chrupiące.


@anonim1133: dwa pierwsze tak, ostatnie niekoniecznie. To jest dokładnie to samo co piekarnik z termoobiegiem, żadne cudowne urządzenie. Frytek jak z oleju nie zrobisz
  • Odpowiedz
@Jordas: da radę zrobić frytki i kurczaka dla dwóch osób w jednym rzucie (dwie ćwiartki i trochę frytek)? Parę osób tutaj jest wstrzemiezliwych, szanuję, ale trzeba przyznać, że rozgrzewanie piekarnika, żeby zrobić kawałek ryby/paluszki/kurczaka z garścią frytek to jak strzelanie z pancernika w zatoce gdańskiej do Westerplatte.
  • Odpowiedz
brzmi jak marketing sekciarzy od termomixa xD


@steemm: Ano! Dlatego pytam jedynych, niezawisłych internetowych ekspertów :D


Póki co widzę każdy kto ma poleca, Ci co nie poznali węszą spisek ( :
  • Odpowiedz
@anonim1133:
https://allegro.pl/oferta/frytkownica-beztluszczowa-philips-hd9252-90-12037969664

Ja mam taką (btw. widzę, że podrożała o prawie 200 zł od kiedy ją kupowałem :D ) i mogę polecić, choć ma mały kosz do smażenia więc dla jednej osoby jest idealna, jeśli szukasz czegoś taniego.
Natomiast jak szukasz czegoś dla rodziny to rozejrzałbym się za czymś co ma przegrody by móc przygotowywać równocześnie np. frytki i rybę, no i oczywiście z większym koszem.
We frytownicach Philipsa fajne
  • Odpowiedz
@anonim1133: ja z racji małej kuchni (dopiero do remontu) nie mam piekarnika, więc kupiłem taki air fryer i bardzo sobie chwalę. Oczywiście ma swoje ograniczenia - rozmiar przede wszystkim, maksymalna temperatura to u mnie max. 200 C, no i jednak to nie to samo co prawdziwy piekarnik, ale na taki codzienny użytek do upieczenia ziemniaków na obiad czy mrożonych frytek jest OK. Pizzy w tym nie upieczesz (tzn. można, my
  • Odpowiedz
@steemm: W sumie też tak uważam, ale mniej powietrza do nagrzania zawsze - a gotuję zawsze tylko dla siebie, czasem na więcej niż 1 posiłek ale no. Spotkałem się z opiniami (porównania były:P), że jedzenie bardziej chrupiące z airfryera.
  • Odpowiedz
@anonim1133: nie próbowaliśmy w sumie nigdy piec w nim mięsa, jedynie podpiekałem kurczaka jeżeli był jeszcze trochę surowy w środku po smażeniu. Mam wrażenie, że z racji małej powierzchni air fryer piecze "mocniej" niż piekarnik na tej samej temperaturze, np. kiedyś próbowałem upiec mrożoną pizzę zgodnie ze wskazówkami na pudełku, to wyszła zwęglona. Zatem sprawdzaj co jakiś czas mięso, czy aby się zbyt mocno nie piecze.
  • Odpowiedz
@anonim1133: miałem i nie polecam jeśli masz w domu piekarnik. Z tym "mniej mycia" to chyba żart bo mój piekarnik łatwiej się czyści niż ten air frajer. Żarcie identyczne jak z piekarnika, z tą różnicą że w piekarniku zrobisz sobie ile chcesz porcji, a w air frajerze będziesz robił to samo na raty.
  • Odpowiedz