Wpis z mikrobloga

@nieprzejmujsie: nie sraj żarem. Ja tak w listopadzie mialem jak podejmowałem pierwsza robote za granica. Czy mnie ktos nie zrobi w balona itd. I poki co jest gituwa.

Gdzie do tych niemiec jedziesz?

/edit dobra widze. Lipsk, panie ja pod Basel Dojezdzam co dwa tygodnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@nieprzejmujsie: w Niemczech jeżeli nauczysz się podstaw języka stosunkowo łatwo jest znaleźć zatrudnienie bez pośrednika. Jeżeli jesteś singlem to będziesz miał gównianą klasę podatkową. Z mieszkaniami bywa różnie - zależy od regionu. Z prostej pracy w magazynie itp. samemu nie żyje się jakoś kolorowo, ale będzie cię stać na jakiegoś gruza, wakacje i kawalerkę na wypizdowiu ( ͡º ͜ʖ͡º)

No i jak już będziesz miał
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Przejdzie mi jak już będę na miejscu i po pierwszym dniu w pracy. Jadę do Lipska.

@nieprzejmujsie: obsrasz się na miętowo gdy zobaczysz że brzmienie saksońskiego dialektu to rak instant i nie ma nic wspólnego z Niemieckim szkolnym.

Imho najgorszy dialekt ale powodzenia( ͡º ͜ʖ͡º)

Btw pilnuj się, w Lipsku ogrom Rusków.
  • Odpowiedz
Bardzo możliwe, że zarobki będą i tak podobne, z tym, że pewnie ogarniesz sobie swoje mieszkanie, ale w kwestii zarobków na wielka różnice bym nie liczył

@erni13: ale nikt nie mówi, że zarobki będą jakieś lepsze, ale nie jesteś na łasce agencji, masz lepszą umowę i ogólnie pracujesz jak cywilizowany człowiek XD
  • Odpowiedz
@dielel_: ja nie jadę tam dla pieniędzy czy na jakiś określony czas. Po prostu nic nie trzyma mnie w Polsce i mam ochotę pomieszkać gdzieś indziej. Co będzie to będzie. Jak mi się znudzi to wrócę po roku, jak mi się spodoba to zostanę na dłużej, a jak będę miał ochotę to zamieszkam w jeszcze innym kraju.
  • Odpowiedz