Wpis z mikrobloga

jeśli wolisz oglądać gwałt na twojej rodzinie a następnie zginąć zamiast posiadania choć cienia szansy na zabicie kacapa

@azirck: tego nigdzie nie napisałem, pisałem, że w sytuacji najazdu na dom przez żołnierzy wolałbym się poddać ponieważ szansa na przeżycie dla mnie i dla rodziny byłaby znacznie wyższa.
Jak zginę w obronie to gwałt i tak się zdarzy. (+Pewnie śmierć reszty domowników)
Jak jakimś cudem uda mi się zastrzelić agresorów to i
Jesteś cuckoldem XD

@NieistotneKto: serio wolę być żywym cuckoldem niż trupem, żony nie mam ale wydaje mi się, że śmierć jest gorsza od gwałtu.
Ale nikomu nie bronie bohatersko próbować swoich sił
@Jin: No wykopki przed pc mogą sobie pisać, że gówno i nic nie trafia, a efekt psychologiczny jest ogromny i często dewastujący, a szczególnie dla osób z małym przeszkoleniem będącym na froncie. Można tutaj podać nawet tych facetów co zostali zatrzymani na granicach przebrani w kobiece ubrania itd. Te osoby właśnie zapewne tak skończą jak żołdacy uczestniczący w drugiej z najkrwawszych i najokrutniejszych wojen w historii ludzkości.

Każdy następny uderzający pocisk
Może i jest garstka osób, które rzeczywiście tak twierdzą, ale zdecydowana większość popierających taki pomysł zdaje sobie sprawę, że chodzi tu przede wszystkim o ochronę osobistą. Czołgów i samolotów kałachami nikt nie odeprze, ale Saszkę i Wowę próbujących splądrować mieszkanie i zgwałcić domowników można w ten sposób powstrzymać.

@Salamandrak1:

: A czy OP oraz chłop chłop ze zdjęcia rozumieją, że rozdanie broni ludziom nie znaczy, że będą walczyć / bronić się
@Fan_Morawieckiego: Rozwali ją. I co z tego generalnie? Czy ty myślisz, że oni tam spawnują sobie amunicję do artylerii i mogą sobie tak walnąć 60 pocisków niekierowanych na kamienicę jakąś? kto w ogóle poda koordynaty do strzałów? "Panie dowódco bo do nas tam szczelono z okna w jednym bloku proszem tam teraz wyebac wszystkie pociski coby ubić 2 cywili".
A jeśli dopuści się zbrodni wojennych na kraju NATO

Zacznijmy od tego, że żadne państwo nie zaryzykuje atakiem na kraj NATO

@Dodwizo: Kraje Bałtyckie są łakomym kąskiem bo NATO nie jest wstanie ich obronić, może je ewentualnie póżniej odbić.
Dlatego pozwalają ochotnikom brać bron do domu: https://amp.tvn24.pl/swiat/wojna-w-ukrainie-jak-niewielka-estonia-przygotowuje-obywateli-do-obrony-przed-atakiem-rosji-bron-moga-zabrac-do-domu-wideo-5670449
@Dodwizo: Myślisz że żołnierze są lepiej przygotowani, że to nadludzie? Cywil zmotywowany żeby bronić kraj i samemu chwycić za broń myślę może walczyć, z fartem.