Aktywne Wpisy
Guadalajara +152
W końcu się zdecydowałam i kupiłem mieszkanie :) co prawda w Katowicach a nie w Krakowie (jak wcześniej zakładałem), ale udało się sporo urwać od ceny ofertowej, warto dzwonić i negocjować aż ktoś spuści z ceny. Fajna lokalizacja zaraz przy Trzech Stawach, będzie gdzie z pieskiem na spacery chodzić. Pracuję zdalnie, więc wolałem już osiedlić się w Kato niż kredytować się dużo więcej, a połączenia do Krakowa też są dobre. Wreszcie na
Beznazwyy +177
Sprawność mechaniczna silników spalinowych w peaku dochodzi do 90%.
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który
Jest to praktycznie nieznany fakt, często przykrywany informacją o niskiej sprawności cieplnej.
Panuje opinia, że silnik pozbawiony strat energii, takich jak tarcie, osiągnąłby 100% sprawność cieplną. Jest to jednak bzdura stojąca w sprzeczności z drugą zasadą termodynamiki. Taki silnik, pracując w cyklu Otta ze stopniem sprężania 10, nie byłby w stanie osiągnąć sprawności cieplnej nawet na poziomie 50%.
Nagrałem krótki materiał o sprawności mechanicznej, który

Dłubnięta na 570km, 700Nm. Zmienione turbo, intercooler, dolot, wydech.
#pokazauto #chwalesie #supra
źródło: comment_1649360223jMnyjlzJtu6ivrxJwN3JFG.jpg
PobierzTekst dolny
Jak to w ogole jezdzi przy takiej mocy? Trakcja i styl jazdy podobnie jak większość BMW M?
zacny wózek Mirku, według mnie świetna kolaboracja dwóch porządnych firm.
Sportowe bebechy od bmw, piękny design Toyoty (Z4 jest brzydsze moim skromnym zdaniem), no i nie ma wstydu że się jeździ pojazdami tej samej marki co młode Sebastiany, które się owijają wokół pierwszego lepszego drzewa na wiosce ( ͡º ͜ʖ͡º)
szerokości!