@Carguy: no cóż - spora część to zwykłe dresiarstwo spod kijowskich bloków. Ciekaw jestem czy podczas wojny polscy dresiarze mieliby naszywki tylko i wyłącznie z orzełkiem?
@Bartholomaeus Polski dresiarz nosiłby co najwyżej naszywki typu śmierć wrogom ojczyzny, które wcale nie muszą być obraźliwe w oczach konkretnej grupy, a nie ss galizien, tak że nawet nie ma co porównywać.
@etxeberia: Estonia też miała swoje ochotnicze jednostki SS walczące z kacapami i nie uważają ich za zbrodnicze. Zresztą, ciężko żeby mieli naszywki ukraińskiej armii radzieckiej
@norther: ty taki głupi czy udajesz? Nie widzisz nazistowskich symboli SS? Sprawdź ile ulic/placów/pomników mają banderowcy na Ukrainie, uważają banderę za bohatera narodowego co zrównuje ich do poziomu Rosjan obecnie. Robią lament że ich mordują ale mają bohaterów równych ich obecnym oprawcom. Przez taką symbolikę dają gotowy materiał propagandowy Putinowi. @ubranyGRUBAS: jak nie mam bohaterów to nie biorę zbrodniarzy i udaję że byli super a to że zabijali
@Dejwi996: świat nie jest czarno biały, dla wielu Ukraińców ta dywizja SS to symbol realnej walki o sprawę ukraińską i to samo jest z banderą. W czasie wojny jeszcze się radykalizują bo patrzą śmierci w oczy Teraz pytanie co jest gorsze dla polski, ruski imperializm czy ukraiński nacjonalizm
Komentarz usunięty przez moderatora
Zresztą, ciężko żeby mieli naszywki ukraińskiej armii radzieckiej
Tak, tam to jest problem zdecydowanie większy, niż gdzie indziej. Choć i u nas takich ancymonów można przyłapać.
Komentarz usunięty przez moderatora
@ubranyGRUBAS: jak nie mam bohaterów to nie biorę zbrodniarzy i udaję że byli super a to że zabijali
https://www.tvp.info/37110256/szef-ukrainskiego-ipn-symbolika-ss-galizien-nie-podlega-zakazowi
Natomiast 2 lata później:
https://strajk.eu/ukraina-symbole-ss-galizien-sa-nazistowskie-a-ich-uzywanie-bezprawne/
Mają tam zdrowy historyczny p--------k.
źródło: comment_1649325335jn6xccrmCORckbmYHQ8N3Q.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Teraz pytanie co jest gorsze dla polski, ruski imperializm czy ukraiński nacjonalizm