Aktywne Wpisy

Zoyav +17
dlaczego piszcie osobom mieszkającym z rodzicami "wyprowadź się"? co jest złego w tym że ktoś mieszka z rodzicami nawet mając 30, 40 lat?
źródło: 4EC8D57D-5454-4828-AB5F-2B226D52AB06
Pobierz
Crypto Twitter właśnie eksplodował plotkami, że twórca Bitcoina, Satoshi Nakamoto, może wcale nie być mężczyzną, tylko… Daira Emma Hopwood, trans brytyjska kryptografka i jedna z pierwszych osób w zespole Zcash.
Powód zamieszania? W starych postach Satoshi wspomina nazwisko Hopwood, używa brytyjskiej pisowni, działa w strefie czasowej GMT, a jego wpisy o „key blinding” brzmią jak fragmenty kodu z dokumentacji Zcash.
#gielda #bitcoin #inwestycje #inwestowanie
Powód zamieszania? W starych postach Satoshi wspomina nazwisko Hopwood, używa brytyjskiej pisowni, działa w strefie czasowej GMT, a jego wpisy o „key blinding” brzmią jak fragmenty kodu z dokumentacji Zcash.
#gielda #bitcoin #inwestycje #inwestowanie
źródło: Satoshi Nakamoto
Pobierz

planuje zakup używanego MacBooka Pro z 2017 roku z Intel Core i7 (2.8 GHz), 16 GB ram i ekranem 15,4 cala. Trochę obawiam się klawiatury w nim (z tego co czytałem była prowadzona akcja serwisowa).
Z mankamentów słyszałem jeszcze o przycisku Esc który jest na touch barze (niektórym to przeszkadza).
Czy są w nim jeszcze jakieś bardziej lub mniej irytujące rzeczy o których powinienem wiedzieć przed zakupem?
#macbook #apple #macbookpro #komputery
źródło: comment_1649247749l8CsfrVGpRM8cERaivLuNp.jpg
Pobierz@grubykr: tak, jest intel. Daleko cenowo będzie do Air z M1?
@grubykr: Szczerze mówiąc to absolutnie nie ma sensu i to jeszcze za takie pieniądze - Air czasami na promkach np. w euro agd jest w późnych godzinach jest za 4200 zł, musisz polować.
Obecnie kupno Maca z intelem nie ma żadnego sensu - M1 niszczy nawet i9 z ostatnich Pro które kosztowały majątek (te wersje pracowały dosłownie jak suszarki). Developerzy aplikacji już głównie
Jeśli już koniecznie musi być 16'' na intelu to tylko rocznik 2019 bo w nich poprawili chłodzenie i pracują znośnie cicho.
Ale najlepiej trochę dołożyć i kupić Air M1, 3500 pln dzisiaj na
Mam macbooka pro 15 2018 i 2013. Ten drugi to kupa złomu przy nowszym.
Jedyny problem to klawiatura której trzeba pilnować. Jeżeli była była wymieniana to bateria jest w świetnym stanie zamiast trupa.
Radzisz żeby zamiast grypy lepiej zachorować na cholerę ( ͡° ͜ʖ ͡°)