Aktywne Wpisy
ZanZani +64
Pracuję trochę z Chatem GPT i różnica względem poprzedniego roku jest naprawdę wyraźna i duża. Niesamowite, ile jeszcze rok temu robił głupot, tekstu wymaganego solidnej korekty, a do tego mocno skrótowego. Teraz potrafi się j------c tak rozpisać, że aż trzeba go stopować. A do tego robi świetnie jakościowo tekst, który wystarczy trochę poprawić pod własne widzimisię. To samo z pomysłami i wszelkimi zapytaniami technicznymi. Nawet na końcu podsumowanie ładne napisze. Zauważyliście duży
Davn +257
#nieruchomosci
Często przewija się argument "wykopki narzekają że są drogie kredyty, a chcą uwalić kredyt 0%, no debile"
Widzieliście w ogóle założenia tego programu? Ja z moją różową, oboje okolice lvl 30, nie mając dzieci, moglibyśmy liczyć na dopłatę 1200 do raty 5500, zakładając że jedno z nas się zwolni w pracy, bo zarabiamy za dużo żeby się łapać w program XDDDD
Kto
Często przewija się argument "wykopki narzekają że są drogie kredyty, a chcą uwalić kredyt 0%, no debile"
Widzieliście w ogóle założenia tego programu? Ja z moją różową, oboje okolice lvl 30, nie mając dzieci, moglibyśmy liczyć na dopłatę 1200 do raty 5500, zakładając że jedno z nas się zwolni w pracy, bo zarabiamy za dużo żeby się łapać w program XDDDD
Kto
Nie hejtuję, na serio się dziwię. 10, 15 lat temu można było, a teraz nie?
Tylko nie mówcie mi że wszyscy którzy biorą kredki mają bąbelki. :)
#mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci #kredythipoteczny
- przebitka wcale nie jest taka duża w porównaniu z tym co mogę zarobić tu na miejscu, zwłaszcza jak wynajmę mieszkanie (nie mam zamiaru mieszkać ze współlokatorami) i wliczę koszta życia na miejscu
- zostawiam znajomych i rodzinę
- różową musiałbym wziąć pod pachę i kazać jej szukać roboty gdzie miała by z tym dużo ciężej niż ja
- latanie samolotem to c-----e doświadczenie, a latanie często męczy straszliwie
- to że znam angielski nie daje mi za wiele w krajach takich jak Włochy czy Niemcy gdzie raczej oczekują że będziesz się komunikował po ichniemu zamiast
To na początku jest spisane na stratę xd
Komentarz usunięty przez moderatora
@Cucucumber: bo tak jest w 90% przypadkow.
@WybuchoweUdkoKurczaka: Z dobrym wykształceniem i cenionymi umiejętnościami jako szeregowy pracownik również zarobisz dobrze, więc ten problem szklanego sufitu tak mocno nie boli... Dodatkowo mając konkretny skill możesz pracować na własny rachunek jako freelancer nie mając nad głową żadnego szefa, który może krzywo patrzeć na Twoje pochodzenie. Dla klientów zazwyczaj liczy się głównie cena i jakość, większość ma w pompie czy im coś dowozi Hindus czy król Persji, dopóki to dobry deal...
Na pewno też lokalny dyplom plus perfekcyjna znajomość języka dużo ułatwia - podobnie jak lokalny mąż lub żona ( ͡° ͜ʖ ͡°) jeżeli jednak trafisz na środowisko/kraj w którym silny jest narodowościowy rasizm to nic nie pomoże - na tej samej zasadzie jak w PL
@Pantegram: to jest największe kłamstwo odnośnie emigracji.
oczywiście, jeśli się nie asymilujesz, nie próbujesz mówić loklanym językiem i uczyć się lokalnych zwyczajów, to jesteś traktowany jak obcy. ale jeśli od razy zaczynasz proces asymiliacji, to nie ma z tym najmniejszego problemu.
co do awansów - w polsce w korpo dostajesz awans za bycie posłusznym lokalnym patałachom
... a co najmniej aspiracja do Norwegii i Niemiec
... a co najmniej "zastaw się a pokaż się" czyli udawanie, że nas stać na facebooku i przez znajomymi
A teraz czeka ich taki strzał jak w pysk jak dostali Hiszpanie czy Grecy w 2007/08 jeżeli
https://youtu.be/-P_wiR3Wd8c