Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Tak sobie patrze na jakieś felgi do mojego puga i generalnie problem jest taki, że jest straszny rozstrzał tych wszystkich parametrów

Ktoś wie czy jak coś jest napisane na oponeo to to na pewno będzie pasować?

Jedyne co się zawsze zgadzało to rozstaw śrub czyli 4x108 oraz otwór centralny 65.1

Jeśli chodzi o średnicę to był rozstrzał od 15 do 17, szerokość też od 6 do 7 i et to samo, od 18 do bodajże 26

Kolejna sprawa, czy ta średnica 6,5 i 6,5j czymś się różni? Czy mogę założyć 6,5j czy tylko 6,5?

I ostatnie, im numer et niższy tym felga jest bardziej w środku nadkola, a im wyższy ten numer tym bardziej felga wystaje?

#opony #felgi #samochody
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Anty_Chryst: szerokość felgi zawsze jest podawana w calach "J" to to jaki ma kształt rant felgi. Jedni to podają inni nie bo to średnio istotna sprawa dla przeciętnego zjadacza bułek. ET im niższe tym felga bardziej wystaje. Na stronach typu oponeo itd. zazwyczaj felgi są konfigurowane bezpośrednio pod dane auto (co można sobie sprawdzić na internetach w konfiguratorach danych producentów felg) także jak tam są felgi to będą pasować a
  • Odpowiedz
@Anty_Chryst: Fabryczna 16 do 307 ma szerokość 6,5 cala i ET31. Zakłada się na nią oponę 205/55 R16. Fabryczna 15 do 307 ma chyba szerokość 6 cali i ET27, zakłada się na nią oponę 195/65 R15. Wybieraj między tymi dwoma rozmiarami, do gruza 17 chyba nie ma sensu. ET tak do kilku mm może się różnić, aby nie za bardzo wystawało na zewnątrz i też nie było schowane koło no
vertical - @AntyChryst: Fabryczna 16 do 307 ma szerokość 6,5 cala i ET31. Zakłada się...

źródło: comment_1648652333kR1cbzWBe8bRGeVjpF13qk.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Anty_Chryst: Ja np. mam fabryczne 16 6,5 ET31 aluminiowe i mam też stalówki z Berlingo też 16 6,5 i chyba mają ET21 czy coś takiego i ja nie widzę różnicy, może delikatnie są całe koła na zewnątrz ale to naprawdę trzeba wiedzieć.
  • Odpowiedz
między et 21 i 31 jest dokładnie 1cm różnicy ( ͡° ͜ʖ ͡°) to na oko średnio widać

@citron: Hehe no tak :) Jak się tak dobrze przyjrzeć to widać, ale tak naprawdę lepiej mi się podoba na tych z Berlingo czyli rozstawionych 1cm szerzej, tyle że to stalówki to lepiej wygląda z przodu i z tyłu a gorzej z boku :)

Najczęściej się przewija ta
  • Odpowiedz