Aktywne Wpisy
szynszyla2018 +69
Tak do mnie właśnie doszło. Teraz politycy chcą zrezygnować z prac domowych dla kaszojadow w podbaza. Czyli kaszojady w wieku 13 lat będą kończyć szkołę nie nauczone pracy nad sobą z brakami w nauce. Równocześnie od lat otwiera się mnóstwo szkół wyższych prywatnych gdzie wystarczy przelew i 30 % z matury teraz do tego dołączyły uczelnie medyczne kształcące lekarzy. Więc za 15 lat będzie mnie leczył lekarz co nie ogarniał matmy na
howtobepro +934
#bekazlewactwa #heheszki
Potrzebujemy dobrze zaplanowanego podatku katastralnego. Na każdego obywatela kwoty wolnej rzędu ~100kPLN. Wartość posiadanych nieruchomości ponad to byłby opodatkowany od
@smallboobslover: to już kwestia tanich kredytów. Skoro każdy mógł wziąć kredyt, bo były niskie stopy procentowe, to i cena szła w górę.
Jakbyś się chociaż trochę zainteresował, to wiedziałbyś, że mieszkania w Londynie i innych dużych miastach UK są nieosiągalne głównie przez to, że używane są jako dobro inwestycyjne ( ͡° ͜ʖ ͡°) dobrze przemyślany katastrat by to zniwelwoał, albo chociaż dał więcej kasy do budżetu - która pozwoliłaby np budować mieszkania.
ponadto tak jak każdy inny produkt z którego robi się mieszkania ma cene rynkową to wiadomo ze anglika bedzie stać na lepsze mieszkanie szybciej bo jego pieniadz jest warty
@Filem00n: Kredyt mozesz splacic szybciej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pokaż takie małe miasto.
@Malkof: Dla mnie programista 15k w Polsce to dalej mało zarabiający, bo taka jest prawda, trzeba solidnie opodatkować korporacje, żeby nie było takiej patologii jak tutaj https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/auchan-zaplacil-w-polsce-cit-na-poziomie-0004-proc-przychodow/7wrs577
@Filem00n: popraw to na "za #!$%@? nie kupisz już mieszkania w centrum Warszawy, jak #!$%@? bez wykształcenia w fabryce śrubek i jesteś takim leniem, że nawet nie myślałeś o studiach, a po technikum śmiałeś się z ludzi, którzy po maturze poszli na studia, bo, hehe, ja mam zawód, a oni będą mieli papierek" i
Dlatego uważam, że potrzebne nam są regulacje, które rozwalą mafię patodeweloperską - obowiązkowe uchwalenie
@Filem00n: to w Polsce aż tylu jest bezdomnych? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Filem00n: *poprawka ==> Dzisiejszy system finansowy z MMT i Quantitative Easing. To jest największy rak i powód wszelakich absurdów związanych z finansami.