Wpis z mikrobloga

Dlaczego Floyd Mayweather Jr. jest taki popularny? W sensie dlaczego jego walki biją rekordy PPV, a on sam kasuje rekordowe sumy? Nie jestem jakimś znawcą boksu ale jego walki nie są zbyt pasjonujące. Przyznaję, że widziałem tylko 2 - z Conorem i z Pacmanem. Żeby nie było nie ujmuję mu umiejętności, bo jest świetny w defensywie i nie daje się bić po głowie więc sie nie musi martwić o swój mózg no ale właśnie to defensywne podejście nie jest zbyt widowiskowe. Stąd moje pytanie w czym tkwi jego fenomen?

#boks #sport #sportywalki
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

We wczesnych latach kariery nie był aż tak defensywny, przyszło to z czasem. Stoczył kilka dużych walk, potem umiejętnie dobierał rywali. Ustanowił rekord 50-0. Dużo gadał, szpanował hajsem. Zrodziła się trochę taka sytuacja jak u nas swego czasu że szpilka, jego fani mu kibicowali, jego przeciwnicy oglądali jego walki, żeby patrzeć jak dostaje na łeb, a to przekłada się na oglądalność i fejm
  • Odpowiedz
@Szimon: wg mnie najwiekszy wplyw mialo to zero w rekordzie, swego czasu u nas Mamed tak zbudował popularność - ciągle wygrywał, dość efektownie, nie było na niego mocnych (pół serio, wiadomo że dobór rywali był przemyślany).
  • Odpowiedz