Wpis z mikrobloga

Nawiązując do wczorajszego wpisu z prośbą o doradzenie perfum na pierwszy dzień maratonu tanga, dziś dzień drugi:
1. Zgadzam się w pełni, że perfumy wymienione przeze mnie byłyby za ciężkie. Zwłaszcza Tabasco Vanille xD
2. Rozwijając temat: dziś od 14 mamy poczęstunek i impreza trwa do 5 rano. Moja partnerka już zapowiedziała, że wieczorem znika aby się przebrać (bo przecież nie będzie tańczyła w tej samej sukience w dzień i wieczorem/nocą, hello!). Ja też skorzystam z tego i wrócę do siebie przebrać się i odświeżyć.
I w takiej sytuacji mam prośbę o polecenie perfum z listy poniżej. Odfiltrowałem wszystkie przesadnie letnie perfumy. Wyrzuciłem też za Waszą radą ciężkie skórzane. I teraz z tej listy chętnie bym usłyszał czego warto użyć na imprezę za dnia, a czego warto użyć wieczorem.
Co istotne: tańczymy w bliskim kontakcie, czyli nos partnerek jest 10 cm od mojej szyi. Jak się źle zgramy to zero. A jak coś odwalę to tak nawet minus jeden ;)

Oto lista co mam:
Tom Ford Noire extreme
Prada L'homme water splash edt
Gumin Tiziana Terenzi
African Leather Memo Paris
Cuir Vetiver Yves Rocher
Cuir Cavalier MDCI Parfums
Giorgio Armani Acqua di gio profumo
L'Art de la Guerre Jovoy Paris
Egoiste Platinum Chanel
Fougere Royale Houbigant
Layton Parfums de Marly
A*Men Pure Malt Mugler
La Nuit de L'Homme Bleu Électrique Yves Saint Laurent
Neroli Outrenoir Guerlain
Encre Noire A L'Extreme Lalique
Spicebomb Extreme Viktor&Rolf
Y Eau Fraiche Yves Saint Laurent
Insurrection II Wild Reyane Tradition
XJ 1861 Naxos Xerjoff
Rive Gauche pour Homme Yves Saint Laurent (tego wiele mi nie zostało, a zdaje się jest cieżko dostępne, więc miejscie litość ;) ).
212 VIP Men Carolina Herrera

Btw: polecajki na dzień mogą być nawet dwie, bo jutro też tańczymy od 14, ale już tylko do wieczornej godziny.

Brutal classic

@mokry_sen_polonisty:
Ale to miałaś mi perfumy polecić, a nie podejście do tańca ;)

Jako kolega po fachu, który właśnie wrócił z zajęć na pewno odradzę Ci La Yuqawam, bo zapewne jak idziesz na milongę to będziesz tańczył w bliskim objęciu. Za mocne gówno, ja nosiłem Ombre i były ok, ale daj im ze 2h na ułożenie się, Tabasco też myślę, że ok, ale też im daj czas ( ͡° ͜ʖ ͡°) Udanego tańczenia byku!

Dzięki za rady. I za życzenie :)
To nawet nie do końca milonga, ale cały weekend z tangiem. Trochę stresu było, bo czwartkowa pre-milonga miała taki poziom, że wstyd było wstawać z parkietu, na szczęście wczoraj już był bardziej znośny poziom. Wciąż lepszy niż mój, ale niekoniecznie wszyscy mieli jakieś 10 razy więcej doświadczenia.
@MirasBoras:

Wołam @Kondzio21: @boa_dupczyciel:

Odpowiadając na niezadane jeszcze pytanie: tak, jestem jedną z tych osób, co kiedyś miała 4 flakony perfum. A później trafiła na stosowny tag tutaj i stwierdziła, że chyba potrzebuje tak z trzech nowych. Może czterech. Ewentualnie trzydziestu.

#perfumy
  • 15
@prodigium:
a) nie potrafię
oraz
b) po covidzie mój zmysł węchu nie wrócił do normalnego stanu i tak w moim dawniej ukochanym tabacco vanille teraz czuję dosłownie niemal jedynie popiół, więc tekst o upośledzeniu też jest trochę prawdziwy :(
@venomik: Na pewno na dzień platinum egoiste spoko, na wieczór Bleu Électrique albo Layton. Nie musisz też ładować na prawy bok szyi, możesz na lewy i tył plus ubrania ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale też dam Ci radę. Noś to, w czym czujesz się pewnie, żebyś nie musiał się zastanawiać podczas tańca, czy się partnerce podoba, czy nie za dużo dałeś, czy nie jest za mocny itd.
Jakby to była milonga i zmiany partnerek to wtedy yolo, bo tańczysz jeden-dwa tańce z jedną partnerką i tyle każda wytrzyma nawet brutala 10x

@MirasBoras: :D
Ale wiesz, pełna milongowa etykieta. Nikt nie podchodzi do partnerki z pytaniem czy zatańczy - łapiesz najpierw kontakt wzrokowy choćby przez pół sali, partnerka albo skinie głową na znak zgody, albo udaje, że Cię nie widzi. Więc tak sobie żartując - wolałbym nie miec sytuacji,