Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@capol2: widziałeś całość, a nie jeden element wyrwany z kontekstu? Pewnie, że mają prawo głosu, po prostu mają też #!$%@? polaczkowy gust, dla którego szczytem wyrafinowania jest Ikea ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@capol2: widziałeś tak zrobione Osb na żywo, czy wnioskujesz po zdjęciach czy też swoim wyobrażeniu? Jeśli tak, to zaręczam, że nikt nie sprawdza z przerażeniem czy na tym się da usiąść. Ale może w moich okolicach, ludzie są normalnie, bo nie rzucają też dzidami w samoloty :)
  • Odpowiedz
  • 0
@PeterGosling "sluchej no Stasiu, zróbmy tak, dawaj te resztki płyt na ściany i się powie wszystkim że to taki nowy dizajn i ogółem to taki projekt był, a jak komuś nie będzie pasować to się powie że to na co patrzy dostało nagrody w kilku konkursach"

Tak to mniej więcej wyglądało? To jest coś na miarę mebli z palet i starych prlowskich krzeseł w barach dla hipsterów. Niech ktoś w końcu
  • Odpowiedz
"sluchej no Stasiu, zróbmy tak, dawaj te resztki płyt na ściany i się powie wszystkim że to taki nowy dizajn i ogółem to taki projekt był, a jak komuś nie będzie pasować to się powie że to na co patrzy dostało nagrody w kilku konkursach"

@capol2: jeśli naprawdę uważasz że powyższe przykłady to jest kwestia kasy (czy też wprost oszczędności) a nie designu to zwyczajnie nie masz pojęcia o czym
  • Odpowiedz
zdecydowanie lepiej by wyglądały płaskie fronty, są po prostu bardziej eleganckie i lepsze materiały

@jacek007g: też uważam że w innych materiałach wyglądałoby to lepiej - tak jak sam napisałem, nie jestem fanem OSB, ale znam takich fanów i sam na pewno nie powiem że wygląda to źle.
  • Odpowiedz
  • 2
@dr_Acula: Ale dlaczego próbujesz komuś narzucić swój punkt widzenia? Wygląda to u Ciebie na solidnie wykonane co nie zmienia faktu, że dalej prezentuje się #!$%@?.
  • Odpowiedz
  • 1
@PeterGosling: niestety lub stetu ale ta pasta jest prawdą. Pisząc o Ikei nie miałem na myśli jej deprecjonowac. Po prostu dla większości społeczeństwa szczytem marzeń jest zrobienie łazienki czy kuchni z katalogu Casto/Leroy/Ikea, gdzie serio mając podobny budżet, trochę wyobraźni i gustu, sklecić nawet swoim kosztem coś innego. No, ale jest jak jest.
  • Odpowiedz
  • 3
@mdstn: ok, niech Wam będzie. Jest #!$%@?, wygląda jak kuchnia za 500 pln, generalnie tragedia. Na tym skończmy, nie ma sensu dalej ciągnąć tego tematu.
Jestem tylko ciekaw, czemu nikt nie pokazał na swoim przykładzie ciekawie i nie wyglądającej #!$%@? kuchni :)
  • Odpowiedz
Pisząc o Ikei nie miałem na myśli jej deprecjonowac. Po prostu dla większości społeczeństwa szczytem marzeń jest zrobienie łazienki czy kuchni z katalogu Casto/Leroy/Ikea

@dr_Acula: ok, po prostu bardzo często się spotykałem z opinią wyśmiewającą Ikeę jako "ten zły i niegustowny mainstream" po czym za przykład wyrafinowanych mebli padały jakieś bodzio albo agata meble XD

Ikea w porównaniu do tych koszmarków to majstersztyk i serio jest szanowana wśród architektów jako
  • Odpowiedz
  • 0
@PeterGosling: nie, szanuję Ikeę, sam kupowałem i będę kupować. I nie deprecjonuję w żaden sposób. Mam min. Dwie szafki metalowe, którym tylko zmieniłem blaty, bo te rzeczywiscie były tragiczne, no i nie pasowały kolorem.

Agata jeszcze czasami ujdzie, ale jak ktoś podaje przykład Bodzia jako jakichkolwiek mebli, to spytaj się go czy nadal chodzi do ustępu na dworze..
  • Odpowiedz