Wpis z mikrobloga

Słucham? Równouprawnienie polega na równych prawach i równych obowiązkach. To, że kobieta może sobie robić co chce przy równych prawach sprawia, że facet też może robić co chcę i nie może być zmuszany do tego, że ma być miesem armatnim.

@niezdiagnozowany: No i tak to wygląda w pl, no oprócz tego wieku emerytalnego.
  • Odpowiedz
Miałem zagwarantowaną emeryturę w wieku 65 lat kiedy podejmowałem pierwszą pracę

xD Jeśli ktoś pisze coś takiego, to znaczy, że nie ma zielonego pojęcia o tym, jak działa system emerytalny

jestem wolnym człowiekiem

Dlatego 40% swoich zarobków oddajesz państwu w zamian za obietnicę emerytury

i
  • Odpowiedz
@Vosemite:

No i tak to wygląda w pl, no oprócz tego wieku emerytalnego.

No nie wygląda tak to w Polsce. Masz obowiązkowy parytet dla kobiet na listach wyborczych (a dla facetow juz nie no popatrz Pan), inne maksymalne normy dźwigania wśród kobiet i mężczyzn, obowiązkowe bycie miesem armatnim w przypadku konfliktu wojennego dla facetów, p------e prawo aborcyjne (ale to akurat zmora Pań), obowiązkowe bycie miesem armatnim dla facetów.
  • Odpowiedz
@Vosemite:

1. ups przepraszam mój błąd parytet dotyczy mężczyzn i kobiet.
2. to w takim razie powinien miec w takich zawodach zagwarantowaną ustawową wyższą kwotę wynagrodzenia, skoro wykonuje cieższą i więcej rpacy.
3. To nie XIX wiek.
  • Odpowiedz
2. to w takim razie powinien miec w takich zawodach zagwarantowaną ustawową wyższą kwotę wynagrodzenia, skoro wykonuje cieższą i więcej rpacy.

@niezdiagnozowany: zgadzam się.

Nie XIX wiek, ale facet dalej może więcej podnieść od kobiety i to się nie zmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jeśli ktoś pisze coś takiego, to znaczy, że nie ma zielonego pojęcia o tym, jak działa system emerytalny

@Kuklak: Ktoś kto broni rudego nie ma pojęcia jak powinno działać państwo, ale to już twoja sprawa ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@gardzenarodowcami: slusznie to się podwyższa równo, obu plciom. A nie jak kukold ktory babom daje przywileje. To Raz.

Dwa. Podwyższać powinno się osobom które dopiero będą zaczynały prace a nie tym które już były w umowie z zus.
  • Odpowiedz
Ktoś kto broni rudego nie ma pojęcia jak powinno działać państwo, ale to już twoja sprawa ¯_(ツ)_/¯

@Mistborn: Ktoś kto ma urojenie nie powinien pisać głupot w internecie, ale to już sprawa twoich opiekunów i lekarza
  • Odpowiedz
@niezdiagnozowany: > @mikau: no tak bo świat jest czarno-bialy, a kretyńskich pomysłów nie można krytykować absolutnie, o nie!
Tu nie chodzi o to czy jest zły pomysł czy dobry, tylko o fragmentację sił opozycyjnych. Niech niezdecydowani sobie wybiorą mniejszą, bardziej dopasowaną do ich poglądów partię. Wtedy pis zgarnia najwięcej poparcia ze swoimi wyborcami i kręci dalej wałki. Trzeba się chyba przeprosić z Tuskiem, bo realnie może być częścią
  • Odpowiedz