Wpis z mikrobloga

Podwyższać można tym którzy wchodzą na RYNEK, nie tym którzy już zawarli umowę z państwem.

@Mistborn: Tzn. co? Człowiek, który ma 19 lat i pracuje nie można podnieść wieku emerytalnego, ale 24 letniemu studentowi już można? Przy okazji, możesz wrzucić tutaj skan tej umowy, którą zawarłeś? Nie mogę swojej znaleźć
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@niezdiagnozowany: Nie mówiąc już o tym, że przecież to nie było tak, że momentalnie człowiek 65 letni, który miał jutro przejść na emeryturę, jednak na nią nie przechodził. Przecież to wszystko było rozsądnie rozłożone w czasie.
  • Odpowiedz
@Saint_Sinner: Nie było rozsądnie rozłożone w czasie. Rozsądnie byłby gdyby najpierw zrównano wiek emerytalny kobiet z wiekiem emerytalnym mężczyzn, a dopiero później go podniesiono do 67.
  • Odpowiedz
@Vosemite: szkolenie, w ktorym obowiazkowo maja brac udzial dorosli mezczyzni, a kobiety juz tylko jak chcą ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Po pierwsze znajac nasze kochane panstwo, to w takim szkoleniu bedziesz mial jakies smieszne stawki, ktore nie zrekompensuja ci tego, ze do nie chodziles do pracy przez caly miesiac.

Po drugie dlaczego faceci maja miec obowiazek, a kobiety juz jak chcą?

Po trzecie takie pomysly pachna
  • Odpowiedz
@Kuklak: Miałem zagwarantowaną emeryturę w wieku 65 lat kiedy podejmowałem pierwszą pracę, mam w dupie, że ich system to żywy trup i próbują go wskrzesić, jestem wolnym człowiekiem i jakiś rudzielec nie będzie mi mówił kiedy mam skończyć pracować.
Jakieś zusy srusy to jawne zmuszanie kogoś żeby płacił haracz, wolał bym sobie sam odkładać i przy najniższym oprocentowaniu miał bym więcej niż mi ten śmieszny systemik oferuje.
Ale widać lubić
  • Odpowiedz
szkolenie, w ktorym obowiazkowo maja brac udzial dorosli mezczyzni, a kobiety juz tylko jak chcą ( ͡° ͜ʖ ͡°).

@niezdiagnozowany: ale kobiety to nie faceci. Od zawsze to facet walczył o rodzinę, bo tak zostaliśmy stworzeni.

Widząc jak radzą sobie kobiety w policji kiedy dochdozi do komfrontacji, to tymbardziej zostaję przy swoim, ale rozumiem, że można mieć tutaj różne zdania na ten temat.

Co do emerytury
  • Odpowiedz
@niezdiagnozowany: Ale nie myl równouprawnienia z pójściem na wojnę.

Kobiety mogą robić wszystko to co mężczyźni, bo tyle lat o to "walczyły" i to jest właśnie to równouprawnienie. Mogą iść do policji, do wojska, na wybory, zrobić prawo jazdy czy zostać prezydentem.

Mężczyzna zapewnia bezpieczeństwo, kobieta zajmuje się domem i dziećmi. Obecnie kobiety pracują i bardzo dobrze, ale warunków fizycznych i psychicznych nie zmienisz - wygoń swoją dziewczynę na front
  • Odpowiedz
@Vosemite:

Ale nie myl równouprawnienia z pójściem na wojnę. Kobiety mogą robić wszystko to co mężczyźni, bo tyle lat o to "walczyły" i to jest właśnie to równouprawnienie. Mogą iść do policji, do wojska, na wybory, zrobić prawo jazdy czy zostać prezydentem. Mężczyzna zapewnia bezpieczeństwo, kobieta zajmuje się domem i dziećmi. Obecnie kobiety pracują i bardzo dobrze, ale warunków fizycznych i psychicznych nie zmienisz - wygoń swoją dziewczynę na
  • Odpowiedz