Aktywne Wpisy
Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
Zbudować obozy? (To kosztuje i to dużo). Przywdziać włosiennicę i błagać Brukselę o system relokacji uchodźców, o brak którego Polska walczyła jak lew przez 7 lat? (Nawet jeśli, to nie będzie zaraz). Siłą odesłać ludzi pod bomby? Trzymać ich pod gołym niebem na granicy?
No słucham. Cokolwiek ktokolwiek zaproponuje, jest źle. Zatem co?
Czy w ogóle się zdarzyło, że Konfederacja zaproponowała kiedykolwiek coś pozytywnego? Jakiś sposób rozwiązania problemu? Może ja nie śledzę, ale do mnie dochodzi na dowolny temat tylko jałowe marudzenie i podszczuwanie zalatujące mocno onucami.
#uchodzcy #uchodzcyzukrainy #polityka
@Andreth: przymusowe obywatelstwo federacji rosyjskiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polacy jako społeczeństwo spisali się wzorowo a teraz rząd i samorządy próbują się pod to podpiąć
Akcje jak wyrzucanie studentów z akademików z dnia na dzień albo przekazywanie Ukraińcom mieszkań na które Polskie rodziny czekały kilka lat w niczym nie pomagają, nie rozwiązują żadnego problemu a tylko dzielą społeczeństwo.
Jest to tylko kropla w morzu potrzeb która i tak bardziej szkodzi niż
I robią dodatkową zrzutkę - https://zrzutka.pl/3wn766
@
@Aik32fr45yd: To jest jakaś propozycja dla uchodźców? Co, ci Polacy na Ukrainie teraz za te 100 tysięcy przyjmą z Polski 2 miliony uchodźców? Co to w ogóle ma wspólnego?
@Andreth: Według dzisiejszych danych Polską granicę przekroczyła 2 miliony uchodźców z Ukrainy.
Kraje wymienione przez ciebie przyjęły śmieszne liczby ludzi które w żaden sposób nie rozwiązują naszego problemu
(holandia 2600 xD)
Zły czas. Opisujesz teraźniejszość, a nie przyszłość. Brakuje lekarzy, miejsc w szpitalach, inflacja rośnie przez drukowanie pieniądza przez rząd...
Nic. Zero, null.
I w związku z tym CO PROPONUJE KONFEDERACJA?
Koczują na dworcu bo mamy nagłą sytuację i nie widzę powodu dla którego rząd miałby organizować obozy w obecnej sytuacji. Nie mamy szans na bezkonfliktowe przyswojenie milionów