Wpis z mikrobloga

@muak47: @WarmWeather: Chociażby, że

W kwestii cen paliwa amerykańcy są wybitnie odklejeni i rozpieszczeni, nie mają najmniejszego pojęcia jak wyglądają realne wydatki na tankowanie na praktycznie całym świecie poza ich Stanami.

Oraz to że ludzie, szczególnie z bogatych krajów, żyją w bańce informacyjnej (i nie tylko), chociaż mają możliwość to zmienić i się doedukować dosłownie na wyciągnięcie ręki, w przeciwieństwie do np. Rosjan ogarniętych wojną i propagandą.

Że
  • Odpowiedz
@Filip69: Wojna na Ukrainie przeciętnego Amerykanina obchodzi tyle, co Ciebie obchodziła wojna w Iraku czy w Afganistanie - czyli wcale. Na ich miejscu też byś narzekał na ceny paliwa i wzrost cen wszystkiego, a resztę miał w dupie.

Ba, już mieszkając we Francji czy Anglii też byś miał dużo bardziej #!$%@? na Ukrainę.
  • Odpowiedz
Chyba cie cos boli, w Ameryce nie mowi sie o niczym innym.

@wscieklybyk: Pracuję z Amerykanami, w amerykańskim zespole. Nikt się nie interesuje tą wojną, ludzie żyją swoim życiem.

Amerykanie maja swiadomosc ze moga stac sie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ever444: ja #!$%@? jakie durne. Typowe granie na emocjach w celu oczernienia kogoś. Nie wiem, w jaki sposób te dwie sytuacje są ze sobą w ogóle związane, ani dlaczego całkowitym przypadkiem ludzik po prawej stronie ma taka czapkę a nie inną, ale w tym musi być jakiś głębszy sens.
  • Odpowiedz
@WarmWeather: O jakim społeczeństwie? Póki co ludzie rozumieją, że jest wojna i przez to ropa poszła w górę. No może redaktór Łukasz Warzecha nie rozumi, bo szlocha ciągle na tłiterze, ale to jeden, a nie całe społeczeństwo.
  • Odpowiedz
@ever444: to ma wysmiewac problemy ludzi spoza Ukrainy? XD

@Shatter to ma dać do myślenia, żebyśmy się cieszyli każdą możliwą chwilą, bo żyjemy w zajebistych czasach skupiając się głównie na negatywach.
  • Odpowiedz
https://nypost.com/2022/03/08/stephen-colbert-blasted-for-saying-hes-willing-to-pay-more-for-gas/

"Dzisiaj średnia cena benzyny w Ameryce osiągnęła rekordowy poziom ponad 4 dolarów za galon. Ok, to boli, ale czyste sumienie jest warte dolara lub dwóch" - powiedział Colbert, który na mocy kontraktu z CBS otrzymuje roczne wynagrodzenie w wysokości 15 milionów dolarów.

"Jestem gotów zapłacić. Jestem gotów zapłacić 4 dolary za galon. Do diabła, zapłacę 15 dolarów za galon, bo jeżdżę Teslą".
qris - https://nypost.com/2022/03/08/stephen-colbert-blasted-for-saying-hes-willing-t...

źródło: comment_1647352179HxGP1ZRkEWx15vv7FP5OLP.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz