Aktywne Wpisy
sloniasek +453

Shyvana +16
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

Mam co do tego dwa pytania:
-Pojazd P1skręca z podporządkowanej (B,C,D), cyz na podstawie znaku A7(ustąp pierszeństwa) może zakładać, że droga Ajest z pierwszeństwem tak długo aż nie zostanie on odwołany ? W trackie drogi Aprzez kilka skrzyżowań już nie bedzie wiecej znaku D1więc to jedyne źródło informacji co drogi A.
- Pojazd P2 włącza się do ruchu z posesji i wjeżdza na drogę A, nie może widzieć znaku D1 na początku tej drogi. Skąd ma wiedzieć czy jest na drodze z pierwszeństwem czy nie?
może ktoś wie jak to ugryźć bo mnie to nurtuje
#pytaniedoeksperta #ruchdrogowy #przepisydrogowe
źródło: comment_1647249833sHDUPwzkAdRaEUweImAW81.jpg
PobierzTu jest odpowiedź na Twoje pytanie
@Ludzik90: wiadomo, ze wlaczajac sie musi ustapic wszystkim, ale pytanie skad ma wiedziec przed skrzyzowanie D na jakiej drodze sie znajduje (czy z pierwszenstwem czy nie)
Niestety, bo są takie miejsca, gdzie nie ma potrzeby stawiania tylu znaków jak np. droga wojewódzka czy krajowa idąca przez wieś.
BTW, w Niemczech na kierunku jazdy auta p1 nie byłoby znaków D-1 bo brak znaku i tak oznacza, że ma pierwszeństwo przed pojazdem z lewej.
@ophiuchus: przykłądowe skrzyzowanie https://www.google.com/maps/@54.5189137,18.5201048,3a,75y,228.84h,75.98t/data=!3m6!1e1!3m4!1s6iTcDR1eeLtoj7QLPIFSkw!2e0!7i13312!8i6656
po lewej stop, skreca w lewo wiec jedzie do gory i kawałek jest znowu krzyzowka. Kierowcy maja ustap, ale nie ma znaku ze wjezdzaja w droge z pierwszenstwem. Takich miejsc jest masa.
@ophiuchus: kiedy skrzyżowania są blisko nie musi być powtarzany. Ale nawet niezgodne z przepisami pominięcie D-1 nie likwiduje pierwszeństwa. Pierwszeństwo obowiązuje do odwołania znakiem.