Wpis z mikrobloga

@oslet: loteryjny, przed wyjazdem zagranicznym robiłem dwa testy na jednym wyszedł pozytywny, drugi negatywny. Co ty na to?

@Fiber: Wynik by design, aby trzymac za ryj. Nie chcesz testu, zaszczep sie. To oczywiste ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
W czym ten test ma mi pomoc? Choruje sie lepiej jak mam swiadomosc ze to Covid? A co jak nie? Musze robic kolejny test na grype? A moze to Borelioza, czemu nie powinnismy wg Ciebie robic testu na Borelioze?

@Filip3k91: Przeciez nie ma innych chorób ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
Słyszałeś w ostatnich 2 latach aby ktoś chorował na inną
  • Odpowiedz
@oslet beka jak Polacy są j----i ma każdym kroku, w Niemczech test antygentowy kosztuje w markecie 1.75€ to jest około 8.30 zł po aktualnym kursie,

Taki test w aptece kosztuje 3.50€ czyli około 16.60 zł, nadal taniej niż w Polsce, kraju dobrobytu XD

Przed wyjazdem do Niemiec jak pytałam w trzech aptekach o cenę to był przedział od 40 do 80zł, czyli usredniajac połowa dniówki polaka biedaka pracującego za najniższą. Nie
  • Odpowiedz
@oslet: Jak kisnę z ludzi, którzy się testują. Jesteś chory na covid i co? Lekarstwo weźmiesz? Nie ma. Tak jak nie ma lekarstwa na grypę. Leczenie objawowe i tyle. Żyjcie ludzie!
  • Odpowiedz
@oslet: Te testy są nic nie warte. Sam miałem covid-19 (skąpo-objawowy) i dwa szybkie testy wyszły negatywne. Dobrze, że PCR wyszedł pozytywny bo bym się kisił ponad trzy tygodnie na kwaratannie, ale i tak byłem na kwarantannie, a później na izolacji łącznie 14 dni.
  • Odpowiedz
@oslet: zrobisz test i co potem zrobisz z tym wynikiem? Jesteś chory więc i tak obowiązuje cię kwarantanna domowa aby innych ludzi nie zarażać. Na covid nie ma lekarstwa więc nic ci diagnoza nie da. Jeśli się gorzej poczujesz to przy każdej chorobie trzeba się skontaktować z lekarzem.
  • Odpowiedz
@Bigbluee:

pokazuje że masz infekcje, z tym, ze nie wiadomo czy to covid, grypa czy coś innego

Masz link do jakichś sensownych badań potwierdzających te rewelacje że byle jaka infekcja albo grypa wychodzi jako covid?
  • Odpowiedz