Wpis z mikrobloga

@zjadaczszyszek3000: Ledwo weszłam na rynek pracy, nie mam mieszkania, nie mam jeszcze kredytu, bo na razie mnie na niego nie stać, ale z przyjemnością dołożę się do cudzych. Bycie młodym Polakiem daje tyle satysfakcji i opcji pomocy rodakom ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
tylko czekam na realizację. Taki projekt oznacza dosłownie zniszczenie rynku nieruchomości bo wrócimy do cen z lat 90

@Gustav88:
Przeciwnie to raczej byłoby zamrożenie cen i jednocześnie nieruchomości byłyby już całkiem nieosiągalne dla młodych ludzi.
  • Odpowiedz
@zjadaczszyszek3000: ta nowa lewica, to jakaś komuna bis?
ile jeszcze pieniędzy bez pokrycia nabiją bankom i deweloperom? jak miałbym pomóc kredytobiorcom to co najwyżej zniósłbym im podatek od sprzedaży albo go zmniejszył - pod warunkiem, że cena nieruchomości będzie odpowiednio niższa dla kupującego dzięki temu. albo wprowadził program praca+.

datowanie kredytów by zabiło rynek nieruchomości z miejsca, banki by podniosły znacznie marże nowych kredytów to jedno. ludzie by brali jeszcze więcej
  • Odpowiedz
@zjadaczszyszek3000: plus jeszcze zdaje się, że każdy kredytobiorca może pomóc sam sobie JUŻ TERAZ przechodząc na stałe stopy procentowe. to po co Ci politycy tracą czas na ustawy, które są zbędne.
  • Odpowiedz
@ode45: Przynajmniej masz pit 0% ¯\_(ツ)_/¯ A badz tu osobą po 30, singlem, ktory lozy na ten #!$%@? od 12 lat conajmniej. 13tki, 14tki, 500 plusy i inne dziwne doplaty a w zamian dostajesz kolejne podwyzki z widmem tego, ze emerytury i tak nie zobabaczysz na oczy.
  • Odpowiedz
nie mam jeszcze kredytu, bo na razie mnie na niego nie stać

@ode45: Spokojnie, przy tej inflacji i wzroście stóp procentowych nigdy cię nie będzie stać, problem z głowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz