Wpis z mikrobloga

Jak trzymacie długopis?
Ja trzymam jak na 2 rysunku, podobno tak trzymają dzieci 4-6lat o obniżonym napięciu mięśniowym XD Nigdy mi to nie przeszkadzało, nikt nie zwracał mi uwagi że tak jest niepoprawnie, ani nie piszę jak kura pazurem.
Kupiłam sobie brushpeny i ćwiczę szlaczki w arkuszach do kaligrafii i tak średnio równo mi to wychodzi... Jak próbuję trzymać marker poprawnie (chwytem dynamicznym trójpalcowym) to szybko męczy mi się ręka, nie potrafię się przyzwyczaić do takiego trzymania skoro całe życie trzymałam inaczej.
Jest tu ktoś kto potrafi #kaligrafia i trzyma pióro / marker / pędzel czterema palcami, da się tak pisać w ogóle? XD
#kiciochpyta #niewiemjaktootagowac
Lenalee - Jak trzymacie długopis? 
Ja trzymam jak na 2 rysunku, podobno tak trzymają...

źródło: comment_1646985718M0NodnpUDXJjyhfLlpOR9f.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lenalee: Jak też zawsze trzymałem jak na 2 i taki mój kolega Dominik tez 2 i fajnie było mieć kogos kto tak samo trzymał a mama zawsze przy lekcjach mówiła "ale normalnie trzymaj ten długopis" a ja se myślałem "spadówa, tak mi wygodniej".
No i nwm jak układanie se literek markerem w zeszycie na okładce żeby ładnie wyglądały liczy się jako kaligrafia to nie mam problemu.
  • Odpowiedz
No i nwm jak układanie se literek markerem w zeszycie na okładce żeby ładnie wyglądały liczy się jako kaligrafia to nie mam problemu.

@decadent: Bardziej chodzi mi o precyzyjną zmianę nacisku żeby operować grubością rysowanej linii, jak trzymasz czterema palcami to nacisk jest niby większy.

"spadówa, tak mi wygodniej"

XD
  • Odpowiedz