Aktywne Wpisy

Randy_the_Ram +173
Pozdrawiam z Afganistanu!
Udało mi się wjechać do tego p--------o kraju, ale wystąpił problem. Tłukłem się stopem na granicę i nie zdążyłem wyrobić wizy. Jutro jest święto i wizę dostanę dopiero pojutrze. Pan talib przywiózł mnie na motorku do hotelu, który jest na terenie Afganistanu, ale mam zakaz opuszczania go, bo jakby nie patrzeć jestem tu nielegalnie. Na szczęście wifi jest zajebiste, a chłopaki z obsługi jeżdżą mi po fajki i kebaby
Udało mi się wjechać do tego p--------o kraju, ale wystąpił problem. Tłukłem się stopem na granicę i nie zdążyłem wyrobić wizy. Jutro jest święto i wizę dostanę dopiero pojutrze. Pan talib przywiózł mnie na motorku do hotelu, który jest na terenie Afganistanu, ale mam zakaz opuszczania go, bo jakby nie patrzeć jestem tu nielegalnie. Na szczęście wifi jest zajebiste, a chłopaki z obsługi jeżdżą mi po fajki i kebaby
źródło: 1000012315
Pobierz
Atreyu +55
Mieszkanie pet friendly - ale zwierzętami jesteście Wy xD
#patodeweloperka #krakow #heheszki #czarnyhumor #nieruchomosci
#patodeweloperka #krakow #heheszki #czarnyhumor #nieruchomosci
źródło: jj32g5ek7ubg1
Pobierz

USD/PLN w marcu 2012: ~3,15 pln. Daje to cene 393 PLN / baryłka
USD/PLN dzisiaj: 4,36 pln. Daje to cene 501 PLN / baryłka
roznica w cenie na barylce: +27% (393 PLN -> 501 PLN)
roznica w cenie ON: +54% (5,5 PLN -> 8,50 PLN) i to przy podwójnej "tarczy antyinflacyjnej"
@Znowmuszewymyslec: W marcu 2012 dolar był za ok. 3,1 PLN, obecnie ok. 4,4 PLN. Czyli ropa w 2012 - 387,5 PLN, obecnie 506 PLN. Obecnie jest droższa o 30% (w PLN), a ON (5,5 vs 8,5) o 54%, jeśli policzymy obecną cenę ON dla VATu 23% to wyjdzie różnica 76% (5,5 vs 9,68).
Komentarz usunięty przez autora
1.mediane weź pod uwagę a nie średnią, bo jak jem kapuste z pracownikami a szef je kotlety to srednio jemy gołąbki.
2. Jak my przez 10 lat dorobku jesteśmy teraz w stanie ledwo więcej/tyle samo paliwa kupić to jest ch. nie rozwój.
Nie uwzględniają kosztów energii oraz innych paliw stałych potrzebnych do procesów przetworzenia ropy w rafineriach, kosztów magazynowania które stale rosną na całym świecie, zmian przepisów dotyczących bezpieczeństwa składowania i produkcji, oraz tysiąca innych zmiennych warunków naszej strefy ekonomicznej. Tylko "hurrr ropa być tańsza, a na stacji drożeć, złodzieje durr".