Aktywne Wpisy

Beszczebelny +271

Kumpel19 +39
Prezydent RP Andrzej Duda podpisał nowelizację ustawy zakazującą zatrudniania funkcjonariuszy i pracowników sił bezpieczeństwa PRL w służbie publicznej i instytucjach publicznych.
Informuje o tym TVN .
Nawet 40 000 urzędników służby cywilnej może stracić pracę.
Nowelizacja wprowadza zakaz zatrudniania w służbie cywilnej oraz pracy w instytucjach państwowych osób, które w okresie od 22 lipca 1944 r. do 31 lipca 1990 r. pracowały w organach bezpieczeństwa państwa lub były pracownikami tych organów.
"Ci
Informuje o tym TVN .
Nawet 40 000 urzędników służby cywilnej może stracić pracę.
Nowelizacja wprowadza zakaz zatrudniania w służbie cywilnej oraz pracy w instytucjach państwowych osób, które w okresie od 22 lipca 1944 r. do 31 lipca 1990 r. pracowały w organach bezpieczeństwa państwa lub były pracownikami tych organów.
"Ci

https://www.codewars.com/kata/55eea63119278d571d00006a/train/python
gdyby brakowało 1 cyfry w kolejności to dałbym radę, ale:
[0,0,1,1,2,2]
[0,0,0,0,0,0]
na tym się wywalam.
sam zrobiłem, bez czytania o gołębiach...
ale domyślam się, że przekombinowałem i to będzie jakieś return arr // 3 czy coś takiego
def next_id(arr):t = 0
while t in arr:
t +=1
return t
@aloucie:
W rozwiązaniu które wkleiłeś dla bardzo dużej listy będziesz w pesymistycznych scenariuszach bardzo młócił. Wyobraź sobie że masz listę [*range(99999998)] i masz zwrócić 99999999. A potem spójrz na implementację operatora 'in" dla listy.
Każda z tych implementacji kończy u mnie < 10s. Różnią się zużyciem pamięci. Lista będzie pewnie najszybsza, ale zżera mnóstwo zasobów. gmpy2 jest efektywne (i dostępne na codewars).
"t in arr" to~:
def in(arr, t):
for item in array:
if item == t:
return true
return false