Aktywne Wpisy
stawo +406
Chciałbym serdecznie podziękować Polsatowi, a także gościom, których zaprosił do programu "Państwo w państwie" - Wiktorowi Pełczyńskiemu (przedstawiciel kierowców), Marcinowi Taraszewskiemu (były policjant), jak i redaktorom Leszkowi Dawidowiczowi oraz Przemysławowi Talkowskiemu - za utwierdzenie mnie w przekonaniu, że warto wspierać finansowo Konfiturę. Po emisji odcinka programu dotyczącego jeżdżenia samochodem po chodnikach mam jeszcze więcej przekonania i motywacji do pomaganiu Konfiturze w monetyzacji jego działalności. Dziękuję!
#konfitura #samochodoza #
#konfitura #samochodoza #

breakdown1 +31
Ehh, papierowe ręce na tagu wyprzedają Microsoft przed wynikami. Powiedz mi @dariusz44, co się z tą młodzieżą dzieje w dzisiejszych czasach? Kompletnie nie radzą sobie z presją. Grubas tylko na to czeka…
Stare dziki z Microsoftem w portfelu zapraszam na p--o i wspólne oglądanie earnings calli 😎 ja już gotowy
#gielda
Stare dziki z Microsoftem w portfelu zapraszam na p--o i wspólne oglądanie earnings calli 😎 ja już gotowy
#gielda
źródło: image_picker_46E5EF2D-AA11-4C4E-9556-5D54EE8334F7-14111-00000486F09A8D1C
Pobierz

O ile z adresowaniem liniowym sobie poradziłem: h(k, i) = ((k % m) + i) % m, tak z resztą mam wątpliwości czy dobrze rozumiem.
np:
h(k, i) = (h′(k) + c1i + c2i^2) mod m
dla m = 4d, c2 = 2d, c1 = 1, gdzie d ∈ {25,50,...,2500}...
Czy to nie jest to samo co m = 100 od 10000 (jak w adresowaniu liniowym), tyle, że c2 = 1/2 m? No i jaki jest sens przyjmować za c1 cały czas wartość "1"? Przecież i tak to się przemnaża przez i-tą próbę...
Czy zapis matematyczny przekształcony na kod to:
// h(k, i) = (h′(k) + c_1*i + c2i^2) mod m
public int toHash(int k, int i) {
int c1 = 1;
int c2 = m/2; // c2 = 2d, d = 1/4 m, d = 1/2 m
return ((k % m) + c1i + c2*i^2) % m;
}
?
W dwukrotnym zrobiłem coś takiego:
return ((k % m) + ((i * (k % m)) % m)) % m;
Dobrze?