Wpis z mikrobloga

@Zoyav: zawsze raka dostaje jak widzę te tabliczki... O co tu ma chodzić?! To jest chwalenie się, że się ma bombelka, czy znak żeby w razie wypadku w to auto nie p-----------ć?
  • Odpowiedz
żeby w razie wypadku wiedzieć, że trzeba szukać małego człowieka, którego można było by przeoczyć

@Catmmando: no tak, bo karteczka za szybą trudniejsza do przeoczenia...
  • Odpowiedz
@defoxe: też zawsze kisłem z tego ale w sumie jak tak pomyślałem to może chodzi o ogólne przypominanie że samochodami jeżdżą ludzie z rodzinami. Niektórzy "mistrzowie kierownicy" traktują inne samochody w ruchu jak przeszkody albo rywali zamiast jak puszki w których inni ludzie chcą spokojnie dojechać do celu. Jeśli to ma w jakikolwiek sposób przyczynić się do zmniejszenia z-----------a to w sumie spoko
  • Odpowiedz
@defoxe: Na miejscu policjanta, który zatrzymuje takie auto do kontroli bym podchodził do kierowcy i mówił imię z tej tabliczki, np. "Dzień dobry panie Oskarze", nawet jakby baba prowadziła. Może by się zreflektowali.
  • Odpowiedz
zawsze raka dostaje jak widzę te tabliczki... O co tu ma chodzić?! To jest chwalenie się, że się ma bombelka, czy znak żeby w razie wypadku w to auto nie p-----------ć?

@defoxe: moim zdaniem @lucidwires bardzo dobrze wyjaśnił temat. Niektórzy chcą spokojnie dojechać z dziećmi. Jest szansa, że mistrz kierownicy jak będzie siedział na zderzaku to przynajmniej nie będzie trąbił czy migał światłami. Spotkałem się też z tym, że
  • Odpowiedz
mistrz kierownicy jak będzie siedział na zderzaku to przynajmniej nie będzie trąbił czy migał światłami

@wioslarz-umyslow: no żartujesz chyba ( ͡- ͜ʖ ͡°)

którzy używają tych naklejek jadą dużo poniżej limitu prędkości, np jadą 60 zamiast 90, taka naklejka pewnie może powiedzieć, że pospieszanie takiej osoby niewiele da.

@wioslarz-umyslow: posiadanie dziecka implikuje wolną jazdę na autostradzie. Niby też to zauważyłem ale dlaczego tak się
  • Odpowiedz
no żartujesz chyba ( ͡- ͜ʖ ͡°)

@defoxe: nie zabieraj nadziei.

posiadanie dziecka implikuje wolną jazdę na autostradzie. Niby też to zauważyłem ale dlaczego tak się dzieje nie wiem. Mam wątpliwości, czy jadąc 60km/h jest się bezpieczniejszym od tego co jedzie 100km/h. Zwykle na takiego spokojnie jadącego wpada jakiś idiota jadący 200km/h i rodzina ginie.

@defoxe: Jak masz dziecko z tyłu w foteliku, to
  • Odpowiedz