Wpis z mikrobloga

w ruskiej tv podali takie powody

- amerykance cos tam na ukrainie budują co moze grozić rosji i swiatu

- ukraincy buduja jakas nielegalna smiercionosna bron i tylko rosja chce temu zapobiec

moze cos z tego sie zgadza, ale i tak potępiam

@Sharlene: źródło?
@onepropos: Entia non sunt multiplicanda praeter necessitatem. (Nie należy mnożyć bytów ponad potrzebę)

Mnożenie teorii nie ma sensu, bo najbardziej prawdopodobne jest to, że tu rzeczywiście nie ma drugiego dna. Cały trik Putina polegał na tym, że wszyscy się latami nabieraliśmy na potęgę Rosji, a ona może straszyć jedynie liczebnością i atomówkami. Ten trik zadziałał przy aneksji Krymu i miał zadziałać ponownie, na szczęście Ukraińców nie dało się nabrać drugi
@Sharlene: dobra ale gdzie konkretnie takie stwierdzenia padly, co zas ostatnio ktos pisze o jakiejs broni biologicznej, ale nie widzialem jeszcze aby rosja w jakimkolwiek kanale informacyjnym o takich rzeczach informowała
@Koronanona: nie wiem, od 5 dni śledzę tag #ukraina i z 6-7 razy rzuciło mi się, że ktoś wrzucał jakieś screeny tv i opis, po czytaniu komentarzy utrwaliły mi się w głowie te ogolniki i tyle, minister z Rosji powiedział to na głos na jakimś spotkaniu z ministrami z innych krajów
@onepropos: O czym nie wiemy? Ze ruskie to kraj alkoholików, nierobów i złodziei?
Nie pamietam, która to misja kosmiczna, gdzie jakiś wania na #!$%@? coś robił i wywiercił dziurę w poszyciu, a później to zamalował czy guma zakleił żeby zjeby nie dostac. Taki to kraj, ze partactwo maja we krwi i myśleli ze kolejny raz się fartnie. A tu denaturat się rozlał.