Wpis z mikrobloga

@bobson92: Gdyby Polska sama się broniła to mogłoby tak być. Nasza armia jest słabsza od Ukraińskie. Ukraińców jest więcej, a dodatkowo bieda sprawia że są bardziej skłonni do walki. Jakoś nie wyobrażam sobie Polaków którzy tak heroicznie by walczyli gdyby zostali sami
  • Odpowiedz
@Aplikacja_TelaDei: @Aplikacja_TelaDei: Myślisz ? Mi się wydaje, że jednak ta polska armia zawodowa dzięki stanom jest naprawdę dobrze wyszkolona. Do tego polska mentalność... Przecież taki okupant miałby u nas przesrane, ciągle partyzantka, powróciły by wszystkie te piosenki i zwroty z czasów 2 wojny plus każdy wie jaka jest nasza historia. Pomijam już nawet fakt, że jesteśmy członkiem NATO bo to jest karta przetargowa która niszczy wszystkie inne. Kogo nie pytam,
  • Odpowiedz
Jakoś nie wyobrażam sobie Polaków którzy tak heroicznie by walczyli gdyby zostali sami

@Aplikacja_TelaDei: ja zawsze myślałem że w razie wojny, pierwsze co robię to #!$%@? na zachód robić u Hansa, ale ostatnio uświadomiłem sobie że nie pozwolę brudnemu kacapowi chodzącemu srać za stodołę położyć swoich prymitywnych łap na moim europejskim rozwijającym się kraju, nie bez walki.
  • Odpowiedz
@Turczyk: Nie sądzę, polecam wybrać się poza piwnicę. Na przykład w okolice poligonu wojskowego do Bolesławca. I tak każdy wie że tam jest poligon więc uprzedzam ekspertów że ruscy też na pewno wiedzą. Do tego przypominam o wsparciu nato które teraz ma ukraina i które my mielibyśmy również tylko bardziej jawne
  • Odpowiedz
@anemycwolf090: Niestety nie muszę wychodzić z tak zwanej piwnicy. Polska armia może oddać całe serce ale w porównaniu do ukrainy nie mamy sprzętu i nic tu nie działa, nawet dowództwo. Nie zdziwiłbym się jakby ruskie weszły i nawet by nie poczuły jakiegoś oporu ( ͡° ͜ʖ ͡°). Poza tym nasza armia już liczy zupełnie mniej niż to było miesiąc temu
  • Odpowiedz
@Aplikacja_TelaDei: ciężko porównać naszą armię do ukraińskiej, bo my nie mamy od 8 lat wojny na naszym terytorium, przez którą musielibyśmy utrzymywać dużą armię i ją szkolić non stop i cieszmy się, że nie jesteśmy w takiej sytuacji
  • Odpowiedz
@bobson92: jak to sie czyta to jakis rak, wiecie jaka jest roznica miedzy rosja (putinem)? ten chlop to bomba tykajaca chce zapisac legende i juz to zrobil ,zdobyl wszystko w zyciu prywatnym, ma wiecej glowic nuklernych niz usa. nie wiem jak to robi, ze kazdy czlowiek u niego bez wyjatku jest podporzadkowany no ale to zssr w koncu. nie udaje i nie jestem specjalista, po prostu twierdze ze chlop mimo odciecie
  • Odpowiedz
Gdyby Polska sama się broniła to mogłoby tak być

@Aplikacja_TelaDei: dodaj do tego, że taka kolumna by pewnie jechała drogami po zbombardowaniu już łączności, a jakby jakiś cywil wyszedł na droge to by go sprzątnęli a nie dyskutowali z nim. Więc taki rajd autostradami z Kaliningradu czy Białorusi jest do zrobienia 'po trupach do celu'.
  • Odpowiedz