Nie macie wrażenie że coś jest nie tak z obecnym wojskiem Rosyjskim, masa młokosów, sprzęt też nie zachwyca, dlaczego cały czas mam z tyłu głowy że to właśnie nie jest te konkretne wojsko, tylko spuszczone mięso armatnie z kiepskim wyszkoleniem i starym sprzętem, gdy nadejdzie odpowiedni czas wjedzie jak w masło zawodowa armia z konkretnym sprzętem, lecz z drugiej strony Putin straszy atomem jak by się bał. Wybaczcie to moje przemyślenie i przeczucie jak się mylę niech ktoś rozwieje moje wątpliwości. #ukraina #rosja #wojna
@Wololol: daj mi przynajmniej jeden logiczny powod dla ktorego jakakolwiek armia na wlasne zyczenie dawalaby wybijac sobie mlodych i niedoswiadczonych wojakow. Takich sie szkoli i stawia w szeregu z bardziej doświadczonymi, zeby uczyli sie sztuki prowadzenia wojny a nie bezmyslnie gineli.
Zreszta, pare oddzialow specjalnych tez poleglo. Punkty strategiczne byly zajmowane przez doswiadczone jednostki a nie zwyklych szeregowych, a mimo wszystko byly odbijane, takze z tymi rzutami to tez nie jest
@Wololol wpisz sobie w Google swoje pytanie i dowiesz się o co chodzi, zaraz wyskoczy Ci mnóstwo opinii i komentarzy. Powielacie specjalnie lub nie specjalnie ruską propagandę ze niby oni się bawią i walczą na 10/20/30%. Przestańcie wpisywać się w tą kacapska retorykę! Specnaz atakuje ze wszystkich stron, nawalają gradem we wszystko co jest w zasięgu ich wzroku a Wy dalej siejecie ferment
@Wololol: cały świat uwierzył w kacapską propagandę, że choć gospodarka niedomaga, to armię mają najlepszą. A tu klops, tak jak państwo, tak i armia z gówna ulepiona.
@Wololol: Teraz będzie szedł 2 rzut, to co teraz to było mięso armatnie i siły to zmiękczenia przeciwnika. Przeciwnik okazał się jednak mocniejszy i trzeba było przyspieszyć ten ruch. Normalnie jeszcze byśmy poczekali kilka dni
@Wololol: cały dzień to samo, jaki konkretny sprzęt? widziałeś stan ich floty morskiej, powietrznej? Desantowcy, specnaz, sabotażyści z jednostek specjalnych zdychają od kul a dzień w dzień się przewija kilkadziesiąt takich samych wpisów
Najbardziej logiczne byłoby wysłanie najlepszych ludzi i sprzęt żeby błyskawicznie zająć Kijów, obalić rząd, osłabić morale przyszłej partyzantki. Zrobić to zanim zachód zareaguje. Wydaje się, ze Putin nie bral pod uwage tak dobrej obrony i motywacji broniących. Liczył na ucieczkę Zalenskiego. Może jeszcze nas zaskoczyć, ale to prędzej użyciem Topoli lub tosów lub czegoś bardziej wyniszczającego jak już będzie pod ściana
@Wololol: Wbijcie sobie wykopki do głowy. Ruscy nie posiadają całkowitej armii zawodowej. Tylko wybrane oddziały są zawodowe np jednostki powietrzno desantowe. Dlatego wszyscy mówią, że są elitarne. Do tego siły lądowe liczą 250k ludzi. Łącznie z kucharzami, lekarzami i mechanikami. USA np posiada tylko armię zawodową. 0 poboru. . Do tego ruscy nie maja nowoczesnego sprzętu. Jedyne czołgi na poziomie zachodnich to są T-90 (1000 sztuk) i T-14 ( do 100
Nie spodziewałem sie takiego ''skarcenia,, nie chciałem tym nic powielać po prostu zdumiewa mnie to bo też słyszałem o tej pancernej gwardii która miała być tą legendarną a prawie została rozbita, kolejna rzecz Ukraińcy sami śmieją się z ruskiego sprzętu że jest "potopowy,, i być może rzeczywiście idą wszystkim tym co mają a Rosyjska propaganda sprawdzana jest obecnie w praktyce, ale nadal uważam że warto mieć lekki dystans, i trzymam kciuki za
@Wololol: Jak na mój gust dziwna logika, biorąc pod uwagę zwiększające się każdego dnia koszty wojenne idące w miliony, straty ludzkie i gigantyczne straty wizerunkowe (jak tak dalej pójdzie, cały świat znienawidzi Rosję na wieki), na miejscu Putina wypuscilabym zawodowców z młokosami, żeby jak najszybciej zdobyć przewagę i zamontować swój rząd marionetkowy. Ale widać coś się ewidentnie Putinowi nie powiodło, nie docenił chyba skali zachodniego wsparcia i morale Ukraińców
@Wololol może rzucił tych wojaków z fas na 100% bo myślał, że to wystarczy? Może padł im jakiś plan o którym nigdy się nie dowiemy. Nie wiadomo. Ale według mnie on sobie po prostu nie radzi w wojnie partyzanckiej. Nawet nie wie jak propagandowo z tego wybrnąć.
@Wololol: no tylko po co miałby wysyłac mięso armatnie, wzmacniając przez to morale ukraińców, dając im trochę czasu na może jakieś lepsze zorganizowanie się, tracąc wielu ludzi, przez co morale ruskich nie są pewnie zbyt wysokie i ośmieszając trochę rosję w oczach innych krajów.
Dlaczego użyłem określenia "mięso armatnie,, Ukraińcy mieli sprzęt, amunicje z zachodu, jeżeli by potracili. zużyli bez ewentualnych nowych dostaw, rosjanie straciliby sprzęt oddziały które są mniej kosztowne i wejście wojska nowoczesnego z zawodowcami było by mniej ryzykowne i straty byłby mniejsze.
#ukraina #rosja #wojna
Zreszta, pare oddzialow specjalnych tez poleglo. Punkty strategiczne byly zajmowane przez doswiadczone jednostki a nie zwyklych szeregowych, a mimo wszystko byly odbijane, takze z tymi rzutami to tez nie jest
Komentarz usunięty przez moderatora