Wpis z mikrobloga

@cuda_maker mam w sumie 3 znajomych ukraincow z Norwegii. Jeden niefortunnie utknął w domu w dniepro, pojechał na urlop, pierwszego dnia mu zaproponowałem pomoc mojej rodziny od granicy, miał się przenieś do ciotki do tarnopola i w razie co uciekać do polski, już z Ukrainy nie wyjedzie.

Dwóch kolejnych znajomych, jeden mieszka niedaleko tu w no i często się widujemy, mówiłem mu tydzień temu, ściągnij żonę i córkę do siebie na
  • Odpowiedz
@cuda_maker: po 15 latach zamieszkiwania w NO wiem jedno.
Jeśli coś ma być nagłośnione, konieczne jest naciskanie na lokalne media.
Nie usprawiedliwając nikogo, oni są po prostu często nieinformowani o marszach, imprezach itd.
Mówię to z własnego doświadczenia. Jak nie wychodzisz to nikt tak po prostu się nie pojawi na miejscu.
Brawo dla Ciebie, że znalazłeś się na miejscu.
Wysyłaj materiał do VG, NRK, Dagbladet, FVN i do każdej możliwej
  • Odpowiedz
@PMV_Norway: hej. Wiesz co jest najlepsze? Cała akcja odbyła się praktycznie pod oknem FVNu. Centralnie pod oknem. Mają siedzibę na rynku. I nikt nie zszedł. Serio. Pełnili dyżur, dostali fotkę z info bo aż dziwnie się zrobiło że nie schodzą i napisali tylko „dzięki”. Nikt się nie pojawił. Nie mam pojęcia z czego wynikło takie zachowanie…
  • Odpowiedz
@PMV_Norway: hej. Wiesz co jest najlepsze? Cała akcja odbyła się praktycznie pod oknem FVNu. Centralnie pod oknem. Mają siedzibę na rynku. I nikt nie zszedł. Serio. Pełnili dyżur, dostali fotkę z info bo aż dziwnie się zrobiło że nie schodzą i napisali tylko „dzięki”. Nikt się nie pojawił. Nie mam pojęcia z czego wynikło takie zachowanie…
  • Odpowiedz