Wpis z mikrobloga

pora zebym i ja cos stracil na bitcoinie #bitcoin, kogo polecacie jako ala mentora od kogos kto ma rzeczywiscie pojecie i nie bedzie sie powiedzmy zalowac? #krypto #kryptowaluty #inwestowanie

kojarze jedynie phila koniecznego i piotra osapowicza, dzieki!
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale tak serio serio, wiem, ze to tylko Twoja opinia, ale analiza techniczna to w koncu cos robi czy to ala czytanie z kart i to z wczorajszych?

@s0ngo_: Sam mam mieszane uczucia, na pewno nie działa to tak, łatwo jak ludzie z ulicy myślą (wstajesz o 10 i czytasz z wykresu, po 2 minutach zamykasz z zyskiem 100$), ale jest garstka ludzi, którzy na tym potrafią coś pokminić i
  • Odpowiedz
@s0ngo_: 1. to jest rynek, aby ktoś zyskał ktoś musi stracić. Mentor ktorego szukasz to jest twoj przeciwnik w zarabianiu pieniedzy. Jeżeli chcesz sie kierować zdaniem innych = juz przegrałeś.
2. Zdecydowanie łatwiej jest rywalizować inwestując we wlasna działalność. Jezeli tam osiagniesz sukces (czy tam stały zysk) to wtedy dopiero próbuj sił na giełdzie.
3. Jezeli po prostu chcesz kupic i trzymac to nie potrzebujesz mentorów tylko zwykly poradnik jak
  • Odpowiedz
@s0ngo_: patrz na wydajnosc i wycene, btc ma dwukrotnie nizsza wydajnosc od eth, a jest 20-40x drozszy, zarowno jedno jak i drugie jest powolne i nie ma zastosowania jako pelnoskalowy srodek platniczy, jedyna wartoscia dodana jest blockchain, na blockchainie mozna postawic srodek platniczy ale musi on miec gwarancje wyplacalnosci, tak jak pieniadze ktore dajesz w depozycie do banku, co do btc jeszcze przed 2017 kiedy kosztowal mniej niz 1000$ jedyna
  • Odpowiedz
@s0ngo_: nie mam zadnych kryptowalut, wole w akcje firm inwestowac zamiast w krypto, lepiej zainwestowac w bank ktory planuje zaimpleme towac blockchain oparty o kryptowalute o wydajnosci visy/mastercarda, btc wedlug mnie mozesz kupic jak bedzie mial wartosc polowy eth, czyli jak btc spadnie do 1000-2000$ mniej wiecej
  • Odpowiedz
  • 0
@s0ngo_

Kupujesz na górce sprzedajesz na dołku, zysk przeznaczasz na degen trading shitow z mc <3k$

Każdy się tutaj tak dorobil kilku milionów na koncie
  • Odpowiedz
@s0ngo_: nie wiem jak w Polsce ze złotówkami bo sam wpłacam z #uk bezpośrednio w GBP. Normalnie podpięte konto bankowe, dla 50£ bierze 1.99£, dla 100£ bierze 2.99£ - i to nie jest dużo, 3% to jedno wahnięcie na giełdzie

Choćby w tym tygodniu BTC zmienił kurs o -6,76%, także jak pójdzie w górę to spokojnie odrobisz na wzrostach
  • Odpowiedz