Wpis z mikrobloga

@siona: z takim geo to masz Neurona, którego zresztą pewnie też odświeżą lada chwila. Ten Spectral to trochę inny rower niż do tej pory, Norco i Kona też już ma takie rowery. Dla kogo? Wydaje mi się, że dla ludzi, którzy lubią sobie robić wycieczki, nie tylko po hardkorowych górach ale jednocześnie którzy nie będą się bali zabawić na ściankach w takiej Srebrnej Górze itp. Wbrew pozorom bardzo ciekawe podejście,
  • Odpowiedz
Rower bardzo fajny bo pokazuje, ze canyon w końcu idzie z duchem czasu jeśli chodzi o geometrię ale z drugiej strony poszli za daleko o kilka kroków. Mogliby odświeżyć neurona żeby był mniej xc tylko typowym downcountry jak YT Izzo, Epic Evo czy Ibis Ripley.
  • Odpowiedz
Mogliby odświeżyć neurona żeby był mniej xc tylko typowym downcountry Ibis Ripley.

@NiedzwiedzBilly:
mam oba... jeden mój drugi żony i w sumie... neuron nie jest tak całkiem xc ale jakby mu ten stopień czy półtorej zdjęli to miło by było za to ripley af to jest rasowy ścieżkowiec, wszędzie wjedzie i (niemal) wszędzie zjedzie.

a downcountry to wypuścili Lux Trail
  • Odpowiedz
@siona: > długi jest...
that's what she said ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja mieszkam w Warszawie i obecnie ujeżdżam już 7 rok Spectrala 29", geometria jak w rowerze XC, czyli dość kwadratowy, ciężki, z zbyt dużym skokiem jak na geo. Ogółem chętnie pozostanę przy koncepcji 130/130 skoku ale potrzebuję czegoś świeższego i ciut lżejszego. Mój spectral ma tendencje do wyrzucania z siodła.
Bardzo mi się Ripley
  • Odpowiedz