Wpis z mikrobloga

To pewnie dlatego mamy taką wspaniałą służbę zdrowia, edukację i najlepsze drogi w Europie.

@MrAndy:

Chętnie się dowiem jak jest w innych krajach, czy np to tylko taki nasz lokalny folklor, że za prowadzenie byle działalności płacisz w przeliczeniu 400$/m-c bez względu na dochód +
  • Odpowiedz
@Fan_Morawieckiego: Ale wiesz, że jesteś obrzydliwym manipulatorem?

Kiedyś dyskutowaliśmy na temat cen nieruchomości, to zacząłeś mi wysyłać oferty mieszkań w Jarocinie czy Kościanie (wypizdowa nie będące nawet blisko dużego miasta, bo jakieś 60-70 km), gdzie zarobki są bardzo małe i argumentowałeś to własnym doświadczeniem, że akurat ty masz tam pracę i zarabiasz (będąc w grupie kilku % dobrze zarabiających obywateli takich dziur), więc zarobki są tam dobre i można tanio
  • Odpowiedz
Nie interesują mnie inne kraje bo nie chcę się wyprowadzać - chciałbym płacić tu normalne podatki, które nie będą marnowane i przejadane.

@MrAndy: Zdefiniuj mi słowo normalność bez odnoszenia się do innych, jako pojęcie absolutne.

Sopot ma 50 tysięcy mieszkańców, jakieś 5 razy mniej niż Białystok. Które miasto droższe? Beka z was,
  • Odpowiedz
Gościu, ale to ty podajesz przykład Barcelony XD Gdzie ja mógłbym pogadać o Hamburgu, Leicester, Leeds, Hannover etc

@Sok_Mandarynkowy: W Barcelonie byłem, to możesz mi podać koszty normalnego życia w Hamburgu.

W Leeds stawki porownywalne z
  • Odpowiedz
@Makak87: Ten typ odwzorowuje poziom PiSowskich bilboardów "Ceny paliw w Polsce najniższe w Europie", czyli manipulacja i totalne prostactwo, bo oczywiście nie powie tego, że ceny w przeliczeniu na zarobki są pewnie jedne z najwyższych w krajach UE. Pytanie czy rżnie głupa, czy jest głupi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Zdefiniuj mi słowo normalność bez odnoszenia się do innych, jako pojęcie absolutne.

@Fan_Morawieckiego: Jak już pisałem - normalnością nie jest dla mnie płacenie ponad 1600 zł składek ZUS za byle działalność czy się zarabia czy nie. Tak samo nie jest dla mnie normalnością zwiększanie składki zdrowotnej bez wcześniejszej reformy służby zdrowia. Dla każdego kto pracuje na własny rachunek to są rzeczy oczywiste, których nie trzeba tłumaczyć.
  • Odpowiedz