Aktywne Wpisy

Piotrek7231 +61

sildenafil +179
Ukraińskie bohaterki z tiktoka: walczą, opalając się na plaży w Barcelonie.
To jest prawdziwe bohaterstwo i poświęcenie, a nie jakieś tam bieganie z karabinem czy kopanie rowów pod Bachmutem #pieklokobiet
#bekazlewactwa #feminizm #ukraina #logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn
To jest prawdziwe bohaterstwo i poświęcenie, a nie jakieś tam bieganie z karabinem czy kopanie rowów pod Bachmutem #pieklokobiet
#bekazlewactwa #feminizm #ukraina #logikarozowychpaskow #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn

@613_07: To była częsta rozkmina u mnie - czy każdy postrzega kolory tak samo, skoro to mózg je przetwarza.
@KucharKM: taaak? To jakiej długości fali odpowiada kolor różowy? Szach mat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ShooleR: skąd wziąłeś taką informację? Tylko na podstawie tego że np. fali o długości 780 nm odpowiada kolor czerwony? W fizyce nie ma ścisłego pojęcia "kolor" oraz rozróżnienia między "barwą"
@ShooleR: Więc mogę wybrać sobie nienazwany zakres fal, nadać mu swoją nazwę uznać, że wymyśliłam kolor.
Pozwolę się wtrącić, bo interesująca dyskusja się wywiązała. Też myślałem przez chwilę, że z kolegi ShooleR jest niezły szuler, ale to co napisał pokrywa się tak jakby z definicją z encyklopedii PWN.
@613_07:
"Wyzwanie" polega na znalezieniu nowego koloru. Każda lista kolorów jaką znajdziecie jest skończona,
więc wystarczy wybrać dowolny z nieskończonej liczby nienazwanych punktów mieszczący się wewnątrz trójkąta barw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@aski: Aczkolwiek, pewnie jak ze wszystkimi naszymi cechami będzie to opisywała krzywa rozkładu normalnego. A więc większość widzi dosyć podobnie, a znaczne odchylenia są rzadkie.
Sa fajne wykłady na YT nt tego jak długości fal emitowane przez różne lampy wpływa na postrzeganie barw :)
@aski: Mamy przecież barwy zmieszane, co więcej w wersjach addytywnych i substraktywnych. Jeśli będziesz postrzegał kolor czerwony inaczej, to samo będzie się działo w przypadku koloru pomarańczowego, fioletowego, różowego, brązowego i wszystkich pozostałych barw z