Aktywne Wpisy

sikpi +177
Kupiłem 21-letniego gruza marki premium z 3.0 v6 w automacie i przebiegiem 250 tys. km
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: 1000018718
Pobierz
bArrek +79
Karambol na s19 w którym brało udział 18 samochodów spowodowany był przez baranów wyznających zasadę "wolno=bezpiecznie" i jadących 40kmh lewym pasem bo przecież prawy pas ich parzy a więcej niż 40kmh jechać to kto widział. Miernoty drogowe poraz kolejny stwarzają gigantyczne zagrożenie na drodze a w mediach jakoś o tym cisza

Needless
https://myanimelist.net/anime/6030/Needless
Z polecenia wypoku. Spojrzałem na promoart i pomyślałem, że to będzie głupia shounenowa mordoklepka. Ku mojemu braku zaskoczenia, miałem rację. W zasadzie niewiele o tym tytule można pisać. Mamy mutantów dysponujących mocami: Needless. Jedni stoją po stronie dobra inni po stronie złej korporacji z evil badassem Adamem Arclitem na czele. Zasadniczo fabuła nie ma tu znaczenia, bo cały czas nasi bohaterowie będą się naparzać. Walki są w miarę ok, ale dziś raczej nie zachwycą. Do tego okraszone są masą często nieszczególnie śmiesznych żartów. Wszystkie panienki mają ten rodzaj ubioru, który podczas pojedynków drze się odsłaniając większą część ciała w wyłączeniem sutków. Oczywiście do tego dochodzi masa pantyshotów. O dziwo bardziej mnie to bawiło, niż irytowało.
Ten opis nie wygląda za pozytywnie, ale anime jest głupie i lekkie. Nie stara się aspirować do czegoś, czym nie jest. W zasadzie oczekując głupiej mordoklepki, dostajemy głupią mordoklepkę i nikt nie powinien być zawiedziony czy rozczarowany. Może i jest średnio, ale w sumie super.
No i mamy ED dla prawdziwych ludzi kultury: