Wpis z mikrobloga

@PIAN--A_A--KTYWNA: Miałem XPka na takiej płytce, wtedy jeszcze bez żadnego service packa. Jako że komp w moich rękach psuł się raz na tydzień, miałem okazję wykuć się klucza na pamięć xd Pamiętam to, że wtedy w sieci grasował jakiś wirus Sasser, który ubijał proces lsass.exe, przez co po 5 minutach od połączenia do Internetu pojawiał się komunikat że "komputer zostanie zamknięty" i miałeś minutę na zapisanie pracy. Po restarcie to
LongWayHome - @PIAN--A_A--KTYWNA: Miałem XPka na takiej płytce, wtedy jeszcze bez żad...

źródło: comment_1644760120E7gPucePsk7aMhMPD0OopQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Pamiętam to, że wtedy w sieci grasował jakiś wirus Sasser, który ubijał proces lsass.exe, przez co po 5 minutach od połączenia do Internetu pojawiał się komunikat że "komputer zostanie zamknięty" i miałeś minutę na zapisanie pracy.

@LongWayHome: Sam się pobierał, prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@j3sion: miałem z 10 lat, więc nie ogarniałem komend w konsoli :p
@Maister37: uruchamiał się kilka, kilkanaście minut po podłączeniu neta, także raczej stawiam na to, że albo był na płytce albo jakaś dziurka była użyta ()
  • Odpowiedz
@LongWayHome: @Maister37: robak skanował randomowo adresy IP w Internecie i sieci lokalnej szukającej systemów 2000 i XP, które nie miały załatanej luki w LSASS. Jeśli taki znalazł to korzystał z przepełnienia bufora i mówił "dzień dobry" nowemu komputerowi ( ͡ ͜ʖ ͡) Także nie wymagało to od użytkownika pobierania czegokolwiek ani nawet klikania.
  • Odpowiedz