Aktywne Wpisy

annlupin +15
STOP kontrola co se słuchasz teraz
źródło: annlupin9988765
Pobierz
annlupin +34
cześ nom
źródło: annlupin0099987
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin9988765
Pobierz
źródło: annlupin0099987
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: comment_1644214471WO5h73GofadlRdLfmTGPeL.jpg
PobierzW sumie nawet nie wiem co koleś robił i co mu się tam podziało, bo za mocno to pociął, wyłączył mu się komputer podczas pobierania z sieci, później działa, później znowu nie działa, coś dziwnego.
Gdzieś tu ostatnio chciałem pomóc łondiłsiarzowi który szukał jakiegoś softu żeby miał batch binary replace z interpretacją flotów, co można w konsoli zrobić w trzech linijkach, to stwierdził że bez GUI to jest "taplanie się w błocie" ¯\_(ツ)_/¯
https://www.wykop.pl/wpis/63547773
źródło: comment_1644233291t5kKYMNCAlPpT1ucWz6RKY.jpg
PobierzLinux jest stabilniejszy (mysle caly czas o Mint) niz Windows i wszystkie ustawienia robisz z palca w terminalu albo przeklikasz z latwoscia. W
Mint prywatnie, Mint u mojej mamy, na pracowym MacOS, na serwerach Debiany albo Ubuntu :)
Z drugiej strony mam kernela 5.13, a wedlug dokumentacji na "zwyklym" Mincie jest 5.4. Ostatecznie chyba mam jednak Edge.
https://linuxmint-user-guide.readthedocs.io/en/latest/edge.html
@muchabzz: Windows praktycznie nie ma systemu aktualizacji. Raz na miesiąc coś rzucą i tyle.
źródło: comment_1644281295qdnWwMyDjWa15yQwgeHdxL.jpg
Pobierz@wcaleniepchamsiewmultikonto: W tym wypadku to raczej zasługa wymiany dysku na SSD niż instalacji innego systemu.
@fervi: tylko na tej liscie , ktora wrzucilem jest 3 razy na miesiac. tak naprawde jest wiecej tylko sie nie zmiescilo na ekranie. wychodzi , ze prawie raz na tydzien - 10 dni ... Wiec klamiesz. poprawki i akutalizacje sa czeste ..
Tylko dalej jest to w cholerę rzadko, poprawki powinny być codziennie
i nie wmawiaj mi , ze w linuksie jadro jest codziennie aktualizowane. jest dokladnie jak w windzie. raz na jakis czas poprawki glowne a cala reszta to aktualizacje konkretnych programow, sterownikow. i oczywiscie kazda
źródło: comment_1644336505WxhVmPmaHSOOIsEw2tenDQ.jpg
PobierzMicrosoft rzadko kiedy wydaje swoje aktualizacje, co zresztą udowadniasz. Masz 115 "poprawek" (bo to nie poprawki, a wszystko) z 16 miesięcy, czyli tyle ile ja mam w tydzień
windows - mniej aktualizacji ( widocznie nie sa az tak potrzebne ) - zuoooooo
linuks - wiecej aktualizacji ( mmmmm jak słodko ... dbaja o nas i łatają te setki dziur) - dobro
windows - POPRAWKI ( przeciez to oczywiste ze to musza byc poprawki a nie