Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@volver021: żyłem 2 miesiące we Włoszech i potwierdzam na trochę większej ilości osób niż 2 ze włosi z angielskim nie mają nic wspolnego
  • Odpowiedz
@okfmale: a ja mam mnóstwo znajomych włochów z różnych krańców świata i z każdym dogadywałem się świetnie. więc dalej to chyba za mała próba, żeby wysnuwać taki wnioski
  • Odpowiedz
@okfmale ale to nie ja przeciez pisze, że wszyscy wlosi mówią czy nie mówią dobrze. Napisałem, że nie da się tego ocenić bo jak widać każdy ma inne doświadczenia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Vunshi: g---o prawda. Przejrzałem oceny RE na metacritic (wersja PC) i jedyną osobą, która się spruła o lokalizację był jakiś meksykański pastuch XD Nikt nie w Polsce nie robił review bombing z tego powodu a nawet jeśli, to były pojedyncze przypadki.
  • Odpowiedz
  • 0
@volver021 Dałem tylko przykład, że nawet młode osoby we Włoszech potrafią nie mówić praktycznie nic po angielsku. Komentarz luźny.
Zresztą już wyżej @mamajasia12 nawiązał do tematu. W Hiszpanii podobnie.
  • Odpowiedz
Włosi są słabi z angielskim. Kiedyś na Omegle rozmawiałem z dwoma Włoszkami młodymi. No i po angielsku nie szło się dogadać, podstawowe zwroty były problemem.

@rvva1: Byłem w poprzednim roku w kilku miastach. Odniosłem zgoła inne wrażenie. Najbardziej zaskoczyła mnie para hostów na AirBNB w małym mieście, którzy działali w imieniu syna. Bez problemu dogadałem się z nimi, moi rodzice by nie dali rady xD
  • Odpowiedz