Wpis z mikrobloga

#medycyna #testosteron

Pytanie kierowane do niebieskich pasków: Mirki, czy ktoś z was bierze testosteron (żel/zastrzyki) w związku ze wskazaniami medycznymi (np. hipogonadyzm)? Ciekawią mnie wasze doświadczenia, jak było przed, a jak jest w trakcie. Szczerze mówiąc zastanawiam się nad tym krokiem, bo po latach terapii innymi lekami skończyłem w gorszym miejscu niż zacząłem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Celowo nie wołam mikrokoksów, chodzi wyłącznie o wskazania medyczne spowodowane niskim poziomem testosteronu.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@powerfulally: ja korzystam z trt. Mam hipogonadyzm. Prowadzi mnie lekarz. Zaczynaliśmy od clostibegyt aby spróbować pobudzić naturalna produkcje, ale nie udało się uzyskać tego efektu. Teraz jestem na trt już chyba z pół roku i nie zamierzam kończyć. Moje wyniki oscylowały pod 300 całkowitego, a teraz osiągam od 900 do 1000 przy zachowaniu dobrego stylu życia. Sen, dieta, trening, relaks itd. Jak coś to pytaj.
  • Odpowiedz
@powerfulally: zastrzyki, 100 j.m. Na tydzień. Do tego jeden zastrzyk z hcg.

Samopoczucie znacznie do góry. Wewnętrzny spokój, lepsza regeneracja, większa tolerancja na stres, większa determinacja, libido do góry. Warunkiem jednak zawsze jest trzymanie stylu życia. Miałem okres, ze dużo piłem alko, jadłem kebaby, mało spałem to wyniki miałem z-----e. T na poziomie 500 i estro na poziomie 75-100. Ale mam tez protokół na to.

Ogólnie muszę zrzucić z 10kg
  • Odpowiedz
@Niepatrz: dzięki, mi ostatnio wychodziło tst 340 (249-836) i e2 26 (11.3-43.2). Najgorsze są problemy z motywacją i koncentracją w niektórych sprawach, jak mam zły dzień to łapię zawiechy podczas mówienia np. Niby nic strasznego, ale wnerwia. No i dół z tym związany. HCG na zachowanie płodności czy z innego powodu?

Co do trybu życia to niestety mam siedzący w dużej mierze i mam lekką nadwagę, ale za to mało
  • Odpowiedz
@powerfulally: hcg płodność właśnie :)

Wiesz, pytanie czy praca głowy to tylko wina teścia. Równie dobrze możesz mieć problem z IO co jest bardzo częste, a skutecznie podcina skrzydła. Problemy z wysławianiem się itd. To mi się kojarzy typowo moja zwala przez problemy z cukrem. Jak mnie najdzie to jedyne co, to mogę wbić czoło w blat i iść spać, a ze jestem wtedy w pracy to modlisz się o
  • Odpowiedz
@Niepatrz: badałem, wszystko ok ( ͡° ͜ʖ ͡°) poza testosteronem niby jestem okazem zdrowia. Przeszedłem też pełno badań, bo byłem dawcą komórek macierzystych dla osoby z USA (tam chcą więcej badań od dawców) i wszystko git, trochę podniesiona bilirubina. To nie są problemy typu nie wiem co powiedzieć, po prostu potrafię się bardzo zamyślać mówiąc, z szybkością myślenia nie mam problemów. To mi się pojawiło po
  • Odpowiedz
@Niepatrz: dzięki Mireczku, bardzo doceniam polecenie, ja prawdopodobnie będę chciał zmienić lekarza, bo co prawda też jest to autorytet, ale przyjmuje tylko w szpitalu i wolę zdecydowanie prywatnie. Zapewne dostanę receptę na androtop pod koniec lutego. Natomiast zderzenie z nfz jest okropne i jeśli zdarzy się więcej dziwnych sytuacji to na pewno zmienię.
  • Odpowiedz