Wpis z mikrobloga

Planuję w maju / czerwcu zapisać się na kurs prawa jazdy kat. B. Raz w życiu prowadziłem samochód. Nie wiem nic o motoryzacji, nie mam pojęcia nic o silnikach, jakie paliwo do danego modelu, co to konie mechaniczne. Jak z kimś jadę jako pasażer i widzę skrzyżowania i światła to jest to dla mnie czarna magia, na rowerze jeżdżę czasami ''na czuja''. Jest jakaś szansa na zdanie / nauczenie się podstaw jazdy w jakieś trzy miesiące? Żebym na jesień mógł kupić jakieś auto do wyjazdu do pracy za granicę? #motoryzacja #prawojazdy #zagranico #samochody #kursy #pytaniedoeksperta #bmw
  • 7
@sheslostcontrolagain: no pewnie, że tak, po co ci wiedza o koniach, samochód ma jeździć, jakie paliwo to możesz sobie na ręce markerem napisać. Da się nauczyć jeździć i zdać, wystarczy chcieć. Wsiądziesz zobaczysz, bylebyś nie panikował.
@sheslostcontrolagain: Jak zaczniesz kurs, powiedz instruktorowi, że nie masz żadnej wiedzy. Ja się zorientowałem, że auto ma tylko przednie koła skrętne po kilkunastu godzinach jazd. Instruktor śmiechnął, że tego nie wiedziałem, myślał że to wiedza oczywista dla każdego xD
@sheslostcontrolagain: tylko bmw czasem nie kupuj z takim pojęciem o motoryzacji. Poza tym spokojnie ogarniesz w 3 miesiace, ważne żeby potem mieć kogoś ogarnięty kto Ci pokaże jak się jeździ, bo zdać egzamin będziesz już umiał